Hlavní obsah

Příbram chce konečně bodovat

Loňský prosinec si pamatují fanoušci Příbrami jako měsíc, ve kterém jejich mužstvo naposledy vyhrálo. Na jaře odehráli Středočeši tři zápasy venku a všechny prohráli. Dnes chtějí v premiérovém domácím zápase po zimní přestávce konečně bodovat - pokud jim to dovolí počasí.

Foto: čtk

Brankář Příbrami Oldřich Pařízek v utkání 17. kola Gambrinus ligy v Teplicích.

Článek

Právě počasí je důvodem, proč příbramští stále čekají na body. Na svém stadionu totiž měli odehrát už tři zápasy, s Blšanami, Jabloncem a Ostravou; špatný terén ale ani jednou nedovolil fotbalistům vyběhnout na trávník. I dnešní dohrávaný zápas s Jabloncem je v ohrožení, kromě deště navíc hrozí, že se na hřiště dostane rozlévající se Litavka. Příbram přitom po třech jarních prohrách v řadě čeká na domácí zápasy jako na smilování. Je totiž jedním ze tří týmů, které na svém stadionu ještě neprohráli, zatímco venku se jim příliš nedaří. "Už bychom rádi přešli na normální cyklus zápasů, odklady nám nedělají radost," řekl trenér domácích Tobiáš, kterému budou chybět potrestaní Huňa s Otepkou.

Jablonec nevystartoval do jarní části ligy úplně špatně. V úvodním utkání sice podlehl Slavii, potom si ale přivezl cenné vítězství z Plzně 2:1 a týden nato si doma poradil se Zlínem 2:0. V posledních dvou zápasech už ale znovu ztratil; nejprve doma jen remizoval s Mladou Boleslaví 1:1 a o víkendu podlehl v severočeském derby Liberci 0:2. Stále se ale drží na slušné páté příčce ligové tabulky se ztrátou sedmi bodů na druhé Teplice. Trenér Rada dnes nemůže počítat se zraněným brankářem Špitem, nenastoupí ani potrestaný Smíšek.

Podle bookmakerů je mírným favoritem dnešního zápasu domácí Příbram, na kterou vypsali kurs 2.25. Věříte, že ani dnes nevyhraje? Pak si vsaďte neprohru Jablonce s kursem 1.50 nebo rovnou jeho výhru v kursu 3.10.

Reklama