Hlavní obsah

Českobudějovičtí pokračují o víkendu doma

, 1. dubna 2006

Když Plzeň vyřadila před dvěma roky z osmé pozice vítěze základní části extraligy z Pardubic, bylo kolem toho hodně slávy, ale padlo na ni uspokojení. České Budějovice letos již daly Slavii znát, že něco takového z jejich strany asi nepřijde. Zajímavé na této semifinálové sérii je, že oba brankáři si již jednou udrželi čisté konto.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Na jihočeský hokejový klub před čtyřmi roky v létě dopadly hodně tvrdě povodně, které tehdy sužovaly celé Čechy. V Českých Budějovicích byl i nyní vyhlášen vyšší stupeň povodňové aktivity, ale síla vodního živlu se z pohledu starosti o zimní stadion nedá s tou minulou srovnávat. Domácí hokejisté se tak budou moci koncentrovat pouze na dva víkendové zápasy, které je v případě vítězství nasměrují k branám finále.

Slavia podala ve středu podstatně zlepšený výkon, který by jí mohl do víkendových duelů dodat alespoň trochu sebevědomí. V tomto kalendářním roce to totiž byla její první výhra nad semifinálovým soupeřem. Hosté nebudou ovšem bojovat jenom proti domácím hráčům, ale budou se muset vyrovnat s bouřlivou atmosférou v hledišti. Českobudějovičtí fanoušci byli výrazne slyšet již v zápasech v Praze.

Bookmakeři BetAndWin vidí tento duel jako vyrovnaný. Mirně favorizují hosty. Na Slavii vypsali kurs 2,3. Na České Budějovice si lze u nich vsadit v kursu 2,35. V sérii zatím padl při rovnovážném počtu hráčů na ledě pouze gól, který nebyl uznán. Na to, že opět padne méně než 6 branek, si lze vsadit v kursu 1,45.

Reklama