Hlavní obsah

Toronto chce vyhrát i bez Boshe

Bez své největší hvězdy budou možná muset odehrát zbytek sezony basketbalisté Toronta. Všechna tři utkání s Chrisem Boshem na lavičce zatím Raptors prohráli. Dnes se to pokusí změnit proti Bostonu.

Článek

Boshovo zranění udělalo symbolickou tečku za nepovedeným ročníkem, ve které se kanadský tým s největší pravděpodobností znovu nepodívá do play off. Bosh sice ještě tento týden podstoupí lékařské vyšetření, které určí jeho další osud v závěru sezony, je ale možné, že vedení klubu nebude chtít riskovat pozdější komplikace. Boshe v sestavě nahradil loňský nováček Sow, který ale kvalit čtyřky draftu z roku 2003 nedosahuje. To je jedním z důvodů, proč Raptors poslední tři zápasy, ve kterých nastoupili bez svého tahouna, prohráli. Porážky od Miami a Phoenixu jsou sice pochopitelné, naposled ale doma nestačili ani na New Orleans, se kterým po dvou prodlouženích prohráli 113-120.

Boston na rozdíl od domácích ještě naději na účast v play off neztratil. Tým Doca Riverse už má ale nůž na krku; jestli chce předehnat osmou Philadelphii a devátou Indianu, musí okamžitě začít vítězit a doufat, že jeho konkurenti budou prohrávat. Se svými výsledky v březnu ale určitě nemohou být spokojeni, Celtics jen jedinkrát zvítězili ve dvou zápasech po sobě, jinak střídají výhry s prohrami. Navíc se jim venku příliš nedaří, na cizích palubovkách mají bilanci 10-27, kdežto doma 20-16. Právě na svém hřišti si před dvěma týdny poradili se svým dnešním soupeřem, kterého porazili 110-96; před měsícem v Torontu prohráli 105-111, nejlepším z domácích byl ovšem Bosh, který dnes nenastoupí.

I přes ztrátu svého klíčového hráče je podle bookmakerů mírným favoritem Toronto, které vypsali s kursem 1.87 a handicapem 1 bodu. Věříte dnes Bostonu, který se určitě nechce rozloučit s vidinou play off? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 1.95.

Reklama