Hlavní obsah

Montreal se znovu utká s Bostonem

, 4. dubna 2006

Ve východní konferenci v NHL se čím dál více vyjasňuje, ačkoli zájemců o play off je stále přebytek. Poolympijská část soutěže v této konferenci poměrně hodně zamíchala kartami. Dokládá to významně postavení dvou dnešních soupeřů, kteří se spolu na stejném ledě utkali i v sobotu.

Článek

Montreal i po lednové výměně trenéra ještě chvíli tápal, ale posléze se začal prosazovat. Platí to zvláště od začátku února, kdy ovládl jednoznačně brankářský post muž, který byl více než třetinu sezóny mimo a posléze bojoval o místo dvojky. Huet i přes tyto překážky odchytal ve své konferenci zatím nejvíce zápasů bez obdržené branky. Mužstvo má díky němu na deváté místo náskok sedmi bodů a hledí výše. Trenér již dokonce experimentuje se sestavou, když střídavě nestaví některé hráče (Bulis, Sundström).

Bostonskou branku postupně také ovládl brankář, se kterým se vůbec nepočítalo. Thomas vylétl z pozice jasné trojky, ale v březnu již jeho zásahy nevynahradily chabou potenci hráčů před ním. Tým rozkládají zranění. Snadno se dnes může stát, že v obraně budou chybět čtyři hráči, kteří by jinak patřili do základní sestavy. Boston dnes tedy nejspíše ztratí i teoretickou šanci proniknout letos do play off.

Bookmakeři BetAndWin s tím podle všeho počítají také. Na hosty dnes vypsali kurs 3,8. Domácí v sobotu nedostali od hostů žádnou branku. Dnes si lze na Montreal vsadit v kursu 1,65.

Reklama