Hlavní obsah

Využije Sparta zaváhání soupeřů?

Teoretickou šanci na druhé místo stále mají fotbalisté Sparty. Mladá Boleslav i Teplice o víkendu klopýtly a pokud dnes letenští porazí doma Zlín, přiblíží se jim na čtyři body.

Článek

Situace Pražanů není vůbec růžová. Po dnešním zápase jim do konce základní části budou zbývat dvě kola a Sparta bude muset doufat, že Teplice, Mladá Boleslav i Slavia v posledních zápasech selžou, což není příliš pravděpodobné. Naprosto nezbytné je ovšem vyhrát dnešní zápas. Naštěstí pro svěřence trenéra Grigy na Letnou míří Zlín, nejhorší tým ligy na cizích hřištích. Tescoma stále čeká na první vítězství z venku, ve třinácti zápasech vybojovala jen pět bodů za stejný počet remíz. Nerozhodnými výsledky na jaře obvykle končí i jejich domácí souboje, z posledních pěti utkání tak odehráli čtyři remízy. Sebrat body soupeři se přes svou tristní bilanci chystá i dnes. "Sparta je rozjetá a my její sílu pochopitelně respektujeme. Bylo by však chybou odjíždět do Prahy s ustrašeneckou náladou," prohlásil trenér hostů Blaha, kterého dnes čeká premiéra před televizními kamerami. Na trávník však nebude moci poslat nejlepší sestavu; divákům na Letné i před obrazovkami se nepředstaví Baránek, Kraus, Lukaštík a možná ani Janíček.

Sparta se po utrápeném podzimu na jaře stala tím černým vzadu v závodech o Ligu mistrů. Grigovi hráči se díky šňůře devíti zápasů bez prohry dostala do pozice, kdy na druhé místo mohli směle pomýšlet. Potom ovšem přišlo utkání v Mladé Boleslavi; v klíčovém souboji domácí porazili Spartu 2:0, sami zůstali na druhém místě a Spartě nechali jen velmi malou šanci. "Všichni jsme moc dobře věděli, co se hraje. Ale nezvládli jsme to, dostali jsme góly po naší nedůraznosti," prohlásil po zápase kapitán letenských Sivok. "Budeme se soustředit na pohár, to je teď naše priorita," dodal. Už do zápasu v Boleslavi navíc nastoupil se zdravotními problémy obránce Tomáš Řepka, který nebude fit zřejmě ani dnes.

V utkání proti nejhoršímu venkovnímu týmu je podle bookmakerů Sparta jasným favoritem, na kterého si můžete vsadit v kursu 1.20. Věříte, že dnes Zlín může letenské v Praze překvapit a sebrat jim body? Pak si vsaďte neprohru hostů, kurs je 3.55. A jestli budete zápas sledovat v televizi, vsaďte si kdykoliv během utkání live.

Reklama