Hlavní obsah

Dallas má dnes šanci postoupit

Jediné vítězství dělí Dallas od postupu do druhého kola play off. Přestože mají za soupeře silný Memphis, vyhráli Texasané první tři zápasy. Podaří se jim dnes jako jedinému týmu postoupit bez zaváhání?

Článek

Svěřenci kouče Averyho Johnsona, který byl po úspěšné základní části zvolen nejlepším trenérem roku, do play off vtrhli jako uragán. V úvodních dvou zápasech, které odehráli na své palubovce, nedali Memphisu příliš šancí a porazili ho o deset a patnáct bodů. Mavericks byli lepší prakticky ve všech ohledech a na rozdíl od Grizzlies měli i vůdčí postavu v osobě Dirka Nowitzkého. Přestože Dallas hraje výborně jako tým, dokázal německý hráč dát vynikající obraně Memphisu pokaždé přes 30 bodů. Nowitzki rozhodl i třetí zápas; Memphis vedl na své palubovce patnáct vteřin před koncem o tři body, Němec ovšem trojkou poslal zápas do prodloužení, po kterém Dallas zvítězil 94:89

Série mezi Memphisem a Mavericks dokazuje, jak je v play off důležité mít v týmu vůdce, který dokáže vzít na sebe odpovědnost a rozhodnout zápas. Klíčový hráč Grizzlies, Španěl Gasol, po prvním nevýrazném zápase odehrál druhé utkání velmi slušně, Memphis ovšem znovu doplatil na horší doskakování, v němž zaostávají v celé sérii. V tomto utkání byl Gasol Nowitzkému důstojným soupeřem, v dalším souboji už ho ale německý dlouhán znovu zastínil - nejen důležitou trojkou těsně před koncem zápasu, ale především 36 body, které Dallas dovedly ke třetí výhře v řadě.

Averyho hráči tak jako jediní mají šanci vyhrát sérii bez ztráty zápasu, všechny ostatní týmy už alespoň jednou prohrály. Bookmakeři věří, že se jim to spíše podaří, proto Dallas vypsali jako favorita s kursem 1.68. Myslíte si, že dnes Memphis zvítězí a oddálí oslavy Texasanů? Pak si vsaďte na vítězství domácích, kurs je 2.20.

Reklama