Hlavní obsah

Západní konference hledá posledního semifinalistu

, 3. května 2006

Play off NHL letos nabídlo již v prvním kole všechny možné konce sérií. Západní konference dokonce zatím přidává i samá překvapení v podobě vyřazení tří mužstev, která začínala své série na vlastním ledě. Jediným týmem, který má ještě šanci na západě ukázat, že domácí prostředí je v play off výhodou, zůstává Calgary.

Foto: www.duckszone.com

Pro Ozolinše přestoupivšího do Rangers již sezóna skončila.

Článek

Klub z kanadského města byl připraven spoléhat především na brankáře Kiprusoffa, který po výkonech v základní části sahá po Vezinově trofeji. Brankář Calgary však zatím nepředvádí svůj vysoký standard a spoluhráči před ním se musí hodně snažit, aby výsledek většinou vyrovnaného duelu strhli na stranu dnes domácího celku. Trenér si po pondělním zápase stěžoval, že jim jejich snahu kazí i rozhodčí.

Anaheim si play off užívá s mužstvem plným nezkušených hráčů. Již třikrát dokázal stav série srovnat, což od tohoto souboru před začátkem play off nikdo nečekal. Týmu se vyhýbají zranění až na brankářský post. Proto na něm zahajoval sérii Bryzgalov, který svého kolegu zastoupil i v pondělí. Protože na třetím srovnání série měl výrazný podíl, trenér může v klidu tajit, koho dnes do branky postaví.

Bookmakeři BetAndWin dávají však důraz na domácí prostředí. Na Calgary vypsali kurs 1,9. Anaheim se jistě pokusí ovšem o završení srovnání poměru v počtu týmů ze severozápadní a pacifické divize, které budou hrát semifinále západní konference. Vsadit si na něj můžete v kursu 3,3.

Reklama