Hlavní obsah

Clippers se pokusí srovnat stav série

Prohrou vykročili do druhého kola play off NBA basketbalisté Los Angeles Clippers. Šestý nejlepší tým Západní konference v základní části nestačil v úvodním utkání na Phoenix; dnes má šanci srovnat sérii před cestou na domácí palubovku.

Článek

Clippers přitom nerozehráli zápas v Arizoně vůbec špatně. Ještě v poločase vedli o 5 bodů, potom se ale rozjela útočná mašina jménem Suns, která ve třetí a čtvrté čtvrtině nastřílela hostům 74 bodů. Hlavní hvězdou na straně Clippers byl bezesporu Elton Brand, který trefil z pole neuvěřitelných 18 z 22 střeleckých pokusů. Znovu se tak potvrzuje, že největší slabinu má Phoenix pod košem, kde se jim dominantní hráče nedaří bránit. Zápas se povedl i rozehrávači Cassellovi a Maggetteovi, který začal utkání na lavičce náhradníků; nevedlo se ale ostrostřelci Mobleymu a lepší výkony pamatuje i pivot Chris Kaman, který letos zažívá svou životní sezonu.

Phoenix se podle všeho vzpamatoval z dramatické série s Lakers, městskými rivaly Clippers, se kterými prohrával už 1:3 na zápasy a v šestém souboji byl velmi blízko vyřazení. V dresu domácích znovu zářil především rozehrávač Steve Nash, který se podruhé za sebou stal nejužitečnějším hráčem NBA. Kanadský hráč k 31 bodům přidal dvanáct asistencí. Suns ale proti svému soupeři předvedli kolektivní výkon. S výjimkou Jonese a House všichni hráči nastříleli alespoň 12 bodů; nejsilnější útok zámořské soutěže zatížil soupeře dvanácti trojkami - parádní disciplíně Suns - a dařilo se mu i z trestných hodů, které proměnil všechny až na jediný.

Trenér Clippers Dunleavy po utkání nevyčítal svým hráčům dvanáct obdržených trojek, ale málo důrazu při bránění pod košem. Myslíte, že se dnes jeho svěřencům povede silný Phoenix ubránit? Vsaďte na hosty s kursem 2.70. Nebo podle vás Suns znovu prokáží sílu na své palubovce a odjedou do Los Angeles se dvěma vyhranými zápasy v kapse? Potom si vsaďte na Phoenix v kursu 1.48 a nebo v handicapu 4.5 bodů s kursem 1.91.

Reklama