Hlavní obsah

Ukrajina si může zajistit postup

Vítězstvím zahájili fotbalisté Ukrajiny své účinkování na mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Po výhře 2:1 nad Nizozemím je dnes čekají italští mladíci; pokud porazí i je, mají Ukrajinci postup do semifinále v kapse.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Úvodní vítězství svěřenců trenéra Michajličenka bylo jejich vůbec prvním na tomto turnaji v historii. Mladým Nizozemcům nepomohla ani přítomnost výtečného Huntelaara z Ajaxu; Ukrajina vyhrála díky gólům Milevskiho a Fomina. "Bylo úžasné vidět tolik fanoušků z Ukrajiny," pochvaloval si po utkání příznivce Michajličenko. "V Portugalsku žije mnoho Ukrajinců, řekl bych, že většina fanoušků v hledišti povzbuzovala nás," dodal. Na mistrovství mu ale nepomohli jen oni; svůj podíl na úspěchu má také kouč seniorské reprezentace Oleg Blochin, který svému kolegovi "půjčil" brankáře Pjatova, obránce Chigrinského a především Milevskije, který kromě jednoho gólu připravil i ten druhý.

Italská jednadvacítka odstartovala turnaj v Portugalsku hůře. Tým, který vyhrál pět z posledních sedmi finálových turnajů mistrovství Evropy, proti Dánsku dlouho prohrával a nakonec byl rád za bod, který v posledních vteřinách zařídil Bianchi. Pokud se nyní tým trenéra Gentila nechce dostat do problémů, měl by svého soupeře porazit. "Musíme proti Ukrajině vyhrát, jestli chceme jít dál. Nesmíme si dovolit žádné další chyby," řekl kouč, který v dnešním utkání pošle na trávním změněnou sestavu se dvěma hráči, kteří ve středu střídali, v základu. "Nechci naše vystoupení proti Dánsku nijak omlouvat, ale ve druhém poločase jsme dokázali, že máme slušný tým," dodal Gentile.

Podle boomakerů by dnes Itálie měla napravit předchozí klopýtnutí a nad Ukrajinou vyhrát; společnost Betandwin proto vypsala na Gentileho svěřence kurs 1.70. Věříte, že jsou Ukrajinci schopní uhrát alespoň remízu, popřípadě zvítězit? Pak si vsaďte jejich neprohru v kursu 1.91.

Reklama