Hlavní obsah

Beenhakker: Spoustu lidí překvapíme

Bez své brankářské jedničky nastoupí k prvnímu zápasu na mistrovství tým Švédska. Gólman Isaksson utrpěl otřes mozku a proti Trinidadu a Tobagu bude muset trenér Lagerbäck místo něj postavit náhradníka.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Brankář Rennes, který má za sebou 39 reprezentačních startů, se zranil na středečním tréninku. Na "svědomí" ho má spoluhráč Källström, jehož střela trefila Isakssona do obličeje. Lagerbäck si nyní bude muset vybrat ze dvou nepříliš zkušených brankářů. Naštěstí pro seveřany je na úvod čeká nejslabší tým skupiny, Trinidad a Tobago, který by jim neměl dělat problémy, pokud chtějí naplnit slova svého útočníka Henrika Larssona. "Naším cílem pochopitelně musí být finále. Pokud přemýšlíte jinak, tak na takovémto turnaji nemáte o co hrát," prohlásil Larsson. Trenér Lagerbäck prvního soupeře svého týmu nijak nepodceňuje: "Nejdůležitější věc, zvlášť v začátku zápasu, je nenechat je skórovat. Je na nás hrát svoji hru ve vysokém tempu," řekl kouč.

Jeden z jeho svěřenců, Zlatan Ibramihovaič, se na turnaji potká se svým dávným kamarádem, trenérem Trinidadu Beenhakkerem. Nizozemský kouč trénoval Ibrahimoviče v Ajaxu Amsterdam a teď karibskou zemi dovedl poprvé v její historii na mistrovství světa. "Leo byl můj první trenér. Byl ale víc než to, byl také mým přítelem, sobotní zápas proto pro mě bude zvláštní," řekl hráč, který spolu s Larssonem a Ljungbergem tvoří smrtící útočné trio Švédska. Hráči Trinidadu a Tobaga si zajistili účast na šampionátu - na kterou čekali 40 let - díky vítězství nad Bahrajnem v play off. S pouhým postupem se ale nechtějí spokojit. "Řekl bych, že spousta lidí bude překvapena tím, jak budeme na mistrovství světa hrát. Máme velmi dobré mužstvo," prohlásil sebevědomě Beenhakker, který nechtěl konkretizovat sestavu proti Švédsku. "vědí, kdo bude hrát. Nemusím jim to říkat, nejsou hloupí," řekl ve středu trenér. Pokud ale chtějí jeho svěřenci překvapit, musí si vést lépe, než v přípravných zápasech na starém kontinentu - během posledních dvou týdnů prohráli postupně s Walesem, Slovinskem a Českou republikou.

Těmi, koho by úspěch Trinidadu překvapil, jsou i bookmakeři, kteří dnes Švédy považují za jasné favority s kursem 1.25. Myslíte si, že je jejich úvodní soupeř může potrápit? Potom si vsaďte neprohru Trinidadu a Tobaga s kursem 3.53. A pokud vás nezlákají ani desítky dalších příležitostí, můžete si také po výkopu vsadit kdykoliv live.

Reklama