Hlavní obsah

Potvrdí Zabaleta návrat staré formy?

Přesně rok čeká na výraznější úspěch kdysi jedenadvacátý hráč světa, Argentinec Zabaleta. Před týdnem dokázal ve Stuttgartu porazit domácího Waskeho a krajana Gaudia; dnes v rakouském Kitzbühelu otestuje jeho formu Rainer Schüttler.

Foto: reprofoto

Tenis (ilustrační foto)

Článek

Na turnajový úspěch čeká osmadvacetiletý Argentinec už přes dva roky, naposledy se radoval v roce 2004 v Bastadu. Jeho loňskou sezonu poznamenalo zranění nohy, kvůli němuž nehrál osm týdnů. Po svém návratu na okruh ATP sice ještě dokázal uhrát například semifinále právě v Kitzbühelu, potom ale přišel propad a Zabaleta nevyhrál zápas až do konce sezony. Ta pro něj skončila začátkem října, kdy podstoupil operaci kolene. Letošní rok naskočil do tenisového dění až v květnu a dlouho nemohl porazit žádného dobrého soupeře. To se mu podařilo až před týdnem v Německu, kde nejprve přešel do druhého kole přes Waskeho a poté porazil starého rivala Gaudia 6-4 6-0. Ve třetím kole se bil srdnatě s Peruáncem Hornou, na kterého ovšem nestačil a prohrál 3-6 7-6 4-6.

Také třicetiletý Schüttler už pamatuje na okruhu ATP lepší časy. Němci se v letošní sezoně příliš nedaří. Na přelomu února a března se v Dubaji dokázal dostat do semifinále, od té doby ale nikdy nepřešel přes druhé kolo. To se mu znovu podařilo až na tvrdém povrchu ve španělské Cordobě, kde v semifinále nestačil na Američana Kima. Před týdnem ve Stuttgartu se potom znovu poroučel v prvním kole, ve kterém nestačil na krajana Greula.

Pro Schüttlera mluví vzájemná bilance, Němec zvítězil nad Zabaletou dvakrát a jednou vyhrál Argentinec. Všechny zápasy se ale hrály před několika lety a hlavně pokaždé na tvrdém povrchu, kde Zabaleta nemá zdaleka tak dobré výsledky jako na antuce. I proto je dnes Argentinec favoritem, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.39. Věříte, že Schüttler porazí Zabaletu i na antuce? Potom si vsaďte na Němce, kurs je 2.55.

Reklama