Hlavní obsah

Chicago čekají rozjetí Kardinálové

Skoro dva měsíce čekal na výhru nadhazovač St. Louis Jeff Weaver. Dočkal se jí až naposledy v utkání s Los Angeles Dodgers; naváže dnes na svůj dobrý výkon proti Cubs?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Téměř třicátník Weaver letos prožívá nejhorší sezonu v kariéře. Po dvouletém angažmá u Dodgers si letos oblékl dres Andělů z Anaheimu, za které nastoupil k 16 zápasům. S bilancí 3-10 a mizernými statistikami nebylo divu, že ho z rotace vytlačil jeho mladší bratr Jered. Zklamaného nadhazovače poté Angels vyměnili do St. Louis, jehož vedení doufalo, že Weaverovi změna prostředí prospěje. V prvním zápase za Kardinály Weaver selhal; proti rozjeté Atlantě vydržel na hřišti jen čtyři směny, během kterých si Braves doběhli pro šest bodů. Poslední utkání mu už ale vyšlo - během necelých šesti směn pustil Dodgers jediný bod a St. Louis především díky němu zvítězilo 6-1.

Výhra nad Los Angeles byla jednou ze šesti, kterých Kardinálové v posledních sedmi zápasech dosáhli. Vynikající formu, kterou si přivezli z Colorado, se dnes pokusí zúročit na hřišti Chicaga. Cubs se sice v poslední době nedařilo, z poslední série zápasů ovšem vyšli jako vítězové. V pondělí porazili v New Yorku místní Mets 8-7, v úterý slušný výkon zopakovali a zvítězili 8-6 a až včera je nejlepší tým Národní ligy porazil. To stál ovšem na kopci Mark Prior; tak hubený výsledek dnes zřejmě diváci v Chicagu neuvidí. Za domácí totiž nastoupí na nadhozu Rich Hill, který si kroutí teprve druhou sezonu v MLB. V té první během 23 směn nijak nezazářil a ani letos se mu nedaří. Šestadvacetiletý hráč nastoupil ke čtyřem zápasům; v nich za 19 směn nechal soupeře pálit s průměrem přes 30%, daroval jim 15 met zdarma a hlavně je nechal doběhnout pro 20 bodů.

I proto bookmakeři dnes považují za favorita hosty, na které vypsali kurs 1.67. Věříte, že se Hill zlepší a dnes si připíše první výhru? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 2.25.

Reklama