Hlavní obsah

Stosurová chce Vaidišové oplatit lednovou prohru

Bez větších problémů zvládla svůj debut na turnaji ve Stanfordu tenistka Nicole Vaidišová. Česká hráčka má po vítězství nad Němkou Bammerovou namířeno do semifinále; v ceste do něj jí stojí Samantha Stosurová, se kterou se dnes utká.

Článek

Obě hráčky dorazily do Stanfordu po úspěšných vystoupeních ve Fed Cupu. Australanka Stosurová, která se v posledních týdnech trápila a od poloviny května neuhrála na turnajích víc než dvě kola, v týmové soutěži s přehledem vyhrála obě svá utkání, proti Rinerové i Baczinské. Na tvrdém povrchu ve Stanfordu v prvním kole porazila vynikající Peerovou 7-5 6-3 a ve dvou setech si poté poradila i s Ukrajinku Savčukovou, nad kterou zvítězila 6-1 6-3.

Dnes ji ovšem prověří dvanáctá hráčka světa, která po většinu sezony prokazuje vynikající formu. A co víc, Vaidišová navzdory svému nízkému věku prokazuje, že umí hrát na všech površích. Na přelomu května a června vyhrála turnaj ve Štrasburku poté, co ztratila jediný set. Na French Open potom porazila například domácí Mauresmovou a Venus Williamsovou a byla už jednou nohou ve finále, kam ji ovšem Ruska Kuzněcovová nakonec nepustila. Suverénně si počínala v prvních třech kolech i na trávě ve Wimbledonu, kde ji ve čtvrtém kole zastavila Číňanka Liová. Posledními oběťmi sedmnáctileté Vaidišové se staly dvě Francouzky; ve Fed Cupu splnila Češka roli favoritky a v Cagnes-Sur-Mer vyhrála obě své dvouhry, nad Golovinovou i nad Dechyovou. Ve Stanfordu, kde startuje poprvé v kariéře, měla v prvním kole volný los a ve druhém si s Němkou Bammerovou poradila bez problémů 6-1 6-4.

Obě soupeřky už se na okruhu WTA jednou utkaly; letos v Sydney se z výhry radovala Vaidišová, která Australanku porazila 6-4 4-6 6-1. Češka by podle bookmakerů měla zvítězit i dnes, proto na ni vypsali nízký kurs 1.20. Myslíte si, že Stosurová potvrdí návrat formy a dnes zvítězí? Potom si vsaďte na její vítězství, kurs je 3.60.

Reklama