Hlavní obsah

Potvrdí Berdych roli favorita?

Už čtyřikrát se na kurtu potkali tenisté Tomáš Berdych a Robin Soderling. Vítězství si zatím rozdělili rovnoměrně; kdo z nich dnes v Cincinnati strhne bilanci na svoji stranu?

Článek

Vzájemná bilance je sice vyrovnaná, poslední zápasy ale mluví pro Berdycha. Soderling, který je o rok starší, nad českým tenistou vyhrál v roce 2001 na juniorském okruhu a o rok později své vítězství zopakoval. Mezi muži už ale na Berdycha nestačil; na bratislavském challengeru Čech proti Švédovi konečně uspěl a poté ho znovu ve dvou setech porazil loni v Rotterdamu.

Berdych přijel do Cincinnati se slušnou formou. V posledních týdnech se mu nevyvedl jen turnaj v Bastadu, kde vypadl v prvním kole s Almagrem, na všech ostatních se mu dařilo - v Halle vypadl až ve finále s Federerem a téměř neporazitelná světová jednička ho potom zastavila i ve Wimbledonu. S Evropou se Berdych rozloučil turnajem ve Stuttgartu; tam se dostal až do semifinále, kde nestačil na Španěla Ferrera. Český hráč se poté přesunul na zámořské betony. Před týdnem získal v Torontu skalp Rafaela Nadala a prohrál až ve čtvrtfinále s výborně hrajícím Francouzem Gasquetem.

Švéd, který včera oslavil 22. narozeniny, v poslední době také dokázal porazit pár vynikajících hráčů, na finále nebo dokonce na zisk titulu to ale nikdy nestačilo. Nejvíce se mu vyvedl turnaj na trávě v anglickém Nottinghamu, kde v semifinále proti Gasquetovi nezvládl dva tie-breaky. V Bastadu potom dokázal porazit Davida Ferrera, po prohře s Callerim si ale i on začal balit a připravovat se na tvrdý povrch za mořem. Tam se mu premiéra příliš nevyvedla - s Torontem se rozlouči hned v prvním kole po prohře 3-6 6-4 2-6 s Chilanem Gonzalezem.

I přes vyrovnanou bilanci považují bookmakeři za jasného favorita českého hráče, na kterého vypsali nízký kurs 1.26. Věříte, že dnes Švéd Berdycha potrápí? Potom si vsaďte na jeho výhru s handicapem 4 gamů a odvážlivci mohou zkusit kurs 3.15 na Soderlingovo vítězství.

Reklama