Hlavní obsah

Aston Villa bude znovu bez Baroše

Nováčka z Readingu přivítá Aston Villa v premiérovém domácím utkání nové sezony Premier league. Milan Baroš do utkání znovu nezasáhne, zcela fit není ani Berger.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

V prvním zápase sezony hrála Villa na novém Emirates Stadium s Arsenalem. Očekávalo se, že Kanonýři svůj stánek pokřtí vítězstvím, Aston Villa jim ale udělala čáru přes rozpočet. Hosty poslal do vedení švédský stoper Mellberk a až v 84. minutě je připravil o plný bodový zisk Silva. Aston Villa je jediným celkem Premier league, který v létě nedělal změny v týmu; kádr zůstal stejný jako v loňské sezoně, což může být výhoda. Kromě Bergera s Barošem jsou zranění Bouma a Cahill, bez nich se ale mužstvo obešlo už v prvním zápase. "V dnešním utkání jsme doma, musíme tak útočit a chtít vyhrát," prozradil stručně taktiku trenér domácích Martin O'Neill, jehož tým má na zápasy s Readingem dobré vzpomínky; Aston Villa se s Readingem utkala čtyřikrát a vždy vyšla ze zápasu jako vítěz. Navíc z posledních šesti domácích utkání prohrála jen jediné, když 25. dubna nestačila na Manchester City.

Suverén loňského ročníku druhé nejvyšší soutěže vstoupil do Premier League husarským kouskem. Ve svém premiérovém utkání už prohrával na domácím stadionu s Middlesbrough 0:2, ale nakonec to byl právě on, kdo se radoval z vítězství. Jednou z branek se o obrat postaral útočník Kitson Dave, který dnes nebude hrát, jelikož si poranil vazy v koleni. Od začátku tak v útoku nastoupí anglický mladík Leroy Lita, jenž v minulém roce reprezentoval svoji zemi ve výběru do 21 let. "Máme za sebou první úspěšné vystoupení a nyní ho musíme potvrdit. Aston Villa je s O'Neillem velice silná, což dokázala proti Arsenalu," řekl v rozhovoru před dnešním utkáním manažer Readingu Steve Coppell.

Za favorita utkání jsou považováni domácí, na které vypsali bookmakeři kurs 1.75. Na remízu najdete u společnosti bwin kurs 3.30 a na výhru nováčka 4.40.

Reklama