Hlavní obsah

West Bromwich narazí na Leyton

Loňského účastníka Premier League dnes třetiligový Leyton hostí v prvním kole anglického Carling Cupu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Leyton má nyní velice obtížný program. Před pěti dny hrál ligový zápas v Carlisle, ve kterém neuspěl a prohrál 3:1. Dnes ho čeká pohárový zápas s West Bromwich Albion a už za 48 hodin hraje v lize s týmem Swansea. Z těchto utkání jednoznačně preferuje to dnešní. "Dnešní zápas je velice důležitý pro psychiku mužstva a také z finančního hlediska," konstatoval trenér Martin Ling, který tomu hodlá podřídit sestavu. I když ale dnes postaví tu nejsilnější, bude postrádat suspendovaného kapitána Johna Mackieho a kvůli zranění i útočníka Efe Echanomiho. Mackie má čtyřzápasový trest kvůli incidentu z Května v zápase s Oxfordem.

West Bromwich spadl v minulé sezoně z Premier league a letos se chce pokusit o návrat. Nový ročník odstartoval docela dobře, když ze čtyř kol získal osm bodů a drží se tak na špici tabulky. Své ambice dokázal i svými letními nákupy - do mužstva přišli John Hartson z Celticu, Pascal Zuberbühler z Basileje, Kevin Phillips z Aston Villy a Luke Steele z Manchester United. Především Hartson si v Celticu vydobyl skvělé jméno a i když je mu už 31 let, bude pro tým určitě velmi platný. Dokázal to hned v prvním ligovém utkání, kdy vstřelil dvě branky Hullu. Kanonýr Phillips si dnes odbyde premiéru a Darren Carter, Junichi Inamoto a Richard Chaplow, které hodlá trenér Robson šetřit, dnes budou jen na lavičce náhradníků. Kvůli zranění navíc nenastoupí Neil Clement a Thomas Gaardsoe. "Musím v sestavě udělat několik vynucených změn, navíc hodlám šetřit klíčové hráče, ale i tak chceme v zápase jednoznačně uspět," tvrdí Robson na oficiálních stránkách klubu.

Podle bookmakerů jsou jednoznačným favoritem hosté, na které společnost bwin vypsala kurs 1.60. Na remízu si vsadíte najdete kurs 3.50 a na domácí rovných 5.00.

Reklama