Hlavní obsah

Dnešním hitem je hokej

Evropské hokejové soutěže se znovu začínají rozjíždět a hned se to projevilo v pořadí nejtipovanějších zápasů soutěže na Eurotip.cz. I vzhledem k tomu, že na ostatní sporty je dnešní nabídka chudá, se v první pětici objevily hned čtyři hokejová utkání.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Suverénně nejvíc lidí si vsadilo na utkání ruské ligy Magnitogorsk - Čerepovec. Domácí byli v základní části loňské sezony na svém ledě k neporažení, což je zřejmě hlavním důvodem, proč si na ně dnes s kursem 1.45 vsadilo 525 sázkařů. Dalších 75 jich jedničku pojistilo remízou a jen dva věří v neprohru Čerepovce.

Také druhý zápas je na programu prvního kola ruské hokejové ligy. V souboji CSKA Moskva - Novosibirsk je podle bookmakerů favoritem armádní tým, s čímž souhlasí i většina soutěžících. 349 jich si na tikety přidalo CSKA v kursu 1.65, přestože v duelech těchto týmů už dva roky domácí nezvítězili. Remízu zkusilo pět tipujících a vsadit vítězství Novosibirsku si troufl jediný.

Nová sezona se začíná rozjíždět také v Norsku. Stjernen se v ní pokusí obhájit loňské druhé místo po základní části; los soutěže mu na rozjezd poslal do cesty staronového účastníka soutěže, Furuset. Podle většiny soutěžících by nad ním měl Stjernen bez větších potíží zvítězit, proto si vsadili na domácí v kursu 1.20. Remízu nebo dokonce výhru hostů s kursem 8.00 se odvážilo vsadit jen šest lidí.

Valerenga, která patří mezi tradiční favority norské hokejové ligy, loni získala titul a letos nemůže mít menší cíl, než jeho obhajobu. Na její led dnes zavítá Sarpsborg. Ten má na Oslo dobré vzpomínky, v posledních dvou zápasech tu totiž zvítězil. I dnes mu bookmakeři přisoudili roli outsidera, v jehož úspěch věří jen devět soutěžících. Většina si jich vsadila na domácí - 303 lidí tipují jedničku v kursu 1.60 a 78 se jich spokojilo s kursem 1.18 na neprohru Valerengy.

Jediným zápasem nejtipovanější pětice, který se neodehraje na ledě, je utkání druhé švédské ligy Trelleborg - Sundsvall. Domácí jsou osm zápasů před koncem na čele tabulky, kam se dostali především díky skvělé obraně - ve 22 odehraných zápasech inkasovali neuvěřitelných pět gólů. Branku nedostali ani v utkání s dnešním soupeřem; na půdě Sunsvallu dokázali na jaře zvítězit 2-0. Dnes by si podle většiny účastníků soutěže měli výhru zopakovat. Na to, že tři body zůstanou doma, si vsadilo 272 lidí; 94 jich výhru Trelleborgu pojistilo remízou a v remízu nebo vítězství hostů věří pouhých dvanáct sázkařů.

Reklama