Hlavní obsah

Fotbalu se konečně dočkají i v Itálii

Velice těžké období prodělala po skončení minulého ročníku italská nejvyšší soutěž. Korupční aféra zamíchala pořadím a Juventus to dokonce odnesl sestupem. Nový ročník dnes odstartuje v Římě; zdejší AS změří síly s Livornem. Ve druhém dnešním utkání bude o první body bojovat Fiorentina s milánským Interem.

Článek

AS Řím vynesla korupční aféra v loňském ročníku titul vicemistra, lépe skončil už jen Inter Milán. V letním přestupovém termínu sem zamířili Max Tonetto ze Sampdorie, David Pizarro z Interu, Marco Cassetti a Mirko Vučinič z Lecce. Hlavní opory z let minulých zde zůstaly, a tak od římského klubu můžeme očekávat opět dobré výsledky. Od 19. února nesehrál za AS jediný mistrovský zápas kapitán Francesco Totti, dnešní utkání proto pro něj bude mít určitě zajímavou příchuť. "Francesco chce hrát, sice postrádá fyzickou kondici, ale nahrazuje to obrovskou vůlí," řekl o jeho stavu fittnes trenér týmu Vito Scala. Livorno vstupuje do nové sezony se zajímavými cíli. Mužstvo, které v létě posílil právě z AS stoper Kuffour, se chce poprat o evropské poháry. V základní sestavě už nastoupí litevský útočník Danilevičius, který se minulý víkend v zápase kvalifikace na mistrovství Evropy trefil do sítě italské reprezentace. "Jsme outsideři zápasu, AS Řím patří k nejlepším klubům v Itálii a my dnes můžeme jenom získat," zhodnotil sílu soupeře trenér Livorna Daniele Arrigoni. Stejného názoru jsou i bookmakeři společnosti bwin, kteří na domácí vypsali kurs 1.44. Na to, že si Livorno odveze aspoň bod, potom vypsali kurs2.48.

Ještě větším kandidátem na titul než římský AS je Inter Milán. Právě on se díky odečtení bodů Juventusu a AC Milán vyhoupl na čelo tabulky loňského ročníku. Letos chce titul obhájit, což je jasně vidět z posílení kádru. Trenér Roberto Mancini přivedl na San Siro Oliviera Dacourta z AS Řím, mistra světa Fabia Grossa z Palerma, Patricka Vieiru a Zlatan Ibrahimoviče z Juventusu. Na hostování přišel ještě Hernán Crespo z Chelsea. V prvním kole je ale čeká soupeř z nejtěžších. Už to tak vypadalo, že Fiorentina bude letos hrát pouze druhou nejvyšší soutěž, nakonec ale uspěla s odvoláním a startuje v Serii A s mankem 19 bodů. To je určitě hodně a na pohárové příčky bude sahat jen těžko, i když její kádr zůstal pohromadě a navíc se posílil. Proti Interu nastoupí z nových akvizic Blasi, Liverani a Mutu, v základní sestavě ale nebudou chybět ani opory z minulých sezon. Po dlouhém zranění se do brány postaví Frey, v obraně budou "Fialky" spoléhat na Ujfalušiho a o góly se má znovu starat Toni. Na vítězství Fiorentiny si můžete vsadit s kursem 3.05. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.90 a na vítězství Interu 2.35.

Reklama