Hlavní obsah

V extralize dnes jihozápadní souboj

, 10. září 2006

Po včerejší televizní předehrávce ze Vsetína dnes bude šesti zápasy uzavřeno druhé kolo české hokejové extraligy. Zajímavý duel budou hostit České Budějovice. Na tamním zimním stadiónu se střetnou týmy, které v pátek do jisté míry svým výsledkem překvapily. Dnes domácí HC Mountfield přivezl totiž tři body z dalekého Třince, zatímco Plzeň nepotěšila své fanoušky páteční prohrou na vlastním ledě se Slávií.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Domácí českobudějovický tým bude usilovat o podobně úspěšný vstup do soutěže, který se mu naposledy povedl před dvanácti lety. Trenér Jandač by měl mít k dispozici všechny hokejisty, které si do prvního týmu vybral během náročné letní přípravy. Spoléhat bude jistě především na brankáře Romana Turka, který do sezóny vstoupil v pátek jedenatřiceti úspěšnými zákroky.

Hokejisté Plzně se ve třech z uplynulých čtyř sezón neprobojovali do play off. V létě tak proběhlo velké přeskupení kádru. V klidu mohl být pouze základní článek mužstva, kterým je brankář Roman Málek. V pátečním úvodním zápase naopak představil klub mezi jinými zcela novou první útočnou formaci ve složení Fabuš, Král, Ludvík. Na poslední chvíli se do kádru po roce vrátil také Šaffer, protože Kracík bude mimo hru zřejmě až do konce listopadu.

Bookmakeři bwin na základě výhody domácího prostředí a výsledků v prvním kole favorizují domácí celek. Na České Budějovice vypsali kurs 1,9. Plzeň má dle jejich soudu v kursu 3,05 mnohem menší šanci na výhru. Na ledě dnešního soupeře Plzeň v normální hrací době nevyhrála čtyři roky. Zajímavé ovšem je, že minulá tři soutěžní utkání těchto dvou mužstev v Českých Budějovicích skončila po šedesáti minutách remízou. Dnešní zápas podle nových pravidel musí sice poznat vítěze nejpozději v samostatných nájezdech, ale přesto si lze vsadit i na remízu v normální hrací době v kursu 4,4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články