Hlavní obsah

Zlín opět bude hájit vedoucí příčku

, 17. září 2006

Po včerejším vyrovnané televizní předehrávce jsou dnes na programu zbylá utkání pátého kola české hokejové extraligy. Na první pohled je mezi nimi celá řada zajímavých duelů. Sparta v sousedském souboji přivítá Kladno, které se ve vzájemných zápasech vždy snaží vypnout k mimořádnému výkonu. V severomoravském derby bude hostit Třinec Vítkovice a geograficky o něco níže si zajede Znojmo do Zlína.

Foto: www.hcorli.cz

Peter Pucher.

Článek

U týmu Zlína se vzhledem ke změnám v kádru předpokládal ústup z pozic, které si zvykl obsazovat v minulých sezónách. Celek vedený trenérem Bokrošem však do dnešního zápasu vstoupí jako vedoucí tým celé soutěže. Plný počet bodů si Zlín poprvé nepřipsal až v pátek, kdy vyhrál přímý souboj o první místo až na samostatné nájezdy. Na mnoho týdnů vypadl ze sestavy po operaci kolena kapitán Okál.

Znojmo prošlo pokud jde o kádr ještě většími změnami než dnešní soupeř a v přípravě to bylo znát především na neproduktivním útoku. Ten naštěstí před začátkem soutěže přišel posílit z Dallasu juniorský mistr světa Jaroslav Svoboda. Nově seskládaný tým pod vedením brankáře Trvaje, obránce Bičánka a útočníků Dopity a Puchera na úvod sezóny těsně prohrál, ale do Zlína přijíždí na vítězné vlně.

Bookmakeři bwin však nepředpokládají, že by měla pokračovat a vysoce favorizují domácí tým. Na Zlín vypsali kurs 1,6. I v ve vzájemných přípravných utkáních před touto sezónou platilo to, že vítězil ten, kdo hrál před svým publikem. V soutěžním zápase pak Znojmo nevyhrálo na ledě dnešního soupeře více než tři roky. I proto je na hostující celek dnes nabízen kurs 4,25.

Reklama