Hlavní obsah

Slavia si může spravit chuť proti Slovácku

Ztracenou sebedůvěru se dnes pokusí zpátky získat fotbalisté Slavie. Týmu, který sezonu zahájil dvěma výhrami v řadě, se poslední dobou nedaří; změnit se to pokusí dnes v utkání se Slováckem.

Článek

Ve zmiňovaných úvodních zápasech využili sešívaní slabší formu Ostravy a Teplic, proti kterým naplno bodovali. Poté ale přišlo vystřízlivění; nejprve doma proti skvěle hrajícímu Liberci a poté i v Brně, které zvítězilo 1:0. Náladu si potom svěřenci trenéra Jarolíma spravili na Strahově proti utrápené Olomouci, o dva týdny později ale znovu kapitulovali, tentokrát v Mostu. Ani jejich poslední vystoupení nevzbudilo zrovna nadšení - do Prahy přijel londýnský Tottenham, který v utkání Poháru UEFA zvítězil nad domácími 1:0. Momentálně osmá Slavia si tak dnes má co dokazovat. "Domácí prostředí nám velí zvítězit, ale nebude to v žádném případě jednoduchá záležitost. Věřím, že šance přijdou, ale musíme je také proměnit," prohlásil Jarolím. "Nemyslím si, že Slovácko patří v tabulce tam, kde je. Měli těžké soupeře, Liberec, Boleslav, Teplice. Na zápas se musíme maximálně koncentrovat a zvládnout ho," dodal.

Je pravda, že dnešní soupeř jeho týmu narazil v poslední době na několik těžkých soupeřů, Teplice ale nemají bůhvíjakou formu a Slovácko nestačilo ani na deváté České Budějovice. Jediným úspěchem týmu z Uherského Hradiště tak zůstává úvodní vítězství, které si přivezli ze Zlína. "S Libercem jsme předvedli dobrou hru, byl to dobrý taktický výkon, ale bohužel, o výsledku zase rozhodly jedna individuální chyba," řekl po posledním utkání šéf klubu Řezník. "Abych pravdu řekl, převládají ve mně strašné pocity. A nejde jen o tento zápas. Je to naše pátá prohra v řadě, situace je špatná," komentoval prohru záložník Vozábal. Jeho tým navíc opustil stoper Rajnoch, který zamířil do Mladé Boleslavi; odejít měl i nejlepší střelec loňské sezony Ivana, z dohody s FC Curych ale nakonec sešlo a trenér Plíšek ho tak možná už dnes bude moci postavit proti Slavii.

Ačkoli se poslední dva zápasy Slavii nevyvedly, jsou dnes sešívaní podle bookmakerů jasným favoritem s kursem 1.40. Věříte, že si Slovácko odveze z Prahy alespoň bod? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.52.

Reklama