Hlavní obsah

Napraví Real Madrid zaváhání v Lyonu?

Mizerný vstup do Ligy mistrů si po roce zopakoval Real Madrid. Stejně jako v loňské sezoně, ani letos nestačil v úvodu prestižní soutěže na Lyon. Své zaváhání se chystá odčinit dnes v zápase s Dynamem Kyjev.

Článek

"Jedna éra skončila, další začíná". S tímto heslem vstupoval Real do nové sezony. V létě udělalo vedení klubu několik zajímavých nákupů, do kterých vkádá velké naděje. Ruud van Nistelrooy, Fabio Canavarro, Emerson, Mahamadou Diarra, a José Antonio Reyes - jsou všechno velká jména, utkání s Lyonem ale ukázalo, že pouze ta nestačí. Do Primera division vstoupil Real rozhodně lépe. Po čtyřech kolech má na svém kontě 10 bodů, když klopýtl pouze v prvním kole s Villarrealem. O tomto víkendu prokázal svou stoupající formu na hřišti Betisu Sevilla, kde zvítězil brankou Diarry 1:0. "Se silným Betisem Sevilla jsme o víkendu sehráli dobrý zápas. Všichni tvrdě pracovali, a to je přesně to, co po nich vyžaduji," řekl po utkání trenér Fabio Capello. Stinnou stránkou zápasu se tak stalo pouze nepříjemné zranění kolene obránce Cicinha. Ten bude mužstvu z Madridu scházet nejméně půl roku. Stejně jako on dnes nemohou nastoupit zranění Salgado a Ronaldo. Na místo pravého obránce se tak postaví Raul Bravo, na hrotu nastoupí van Nistelrooy a společně s jedním jeden z dvojice Raul - Cassano.

Dynamo Kyjev nevstoupilo stejně jako Real do Ligy mistrů zrovna nejlépe. Na domácím hřišti nestačilo na rumunské mužstvo Steaua Bukurešť; výsledek 1:4 se navíc stal nejhorší domácí porážkou za posledních 12 let. O víkendu tento celek nezvládl zvítězit v domácí soutěži ani s tragickou Poltavou a znovu potvrdil, že s ním není vše v pořádku. Do Madridu navíc nepřicestovala kvůli zranění největší hvězda týmu Sergej Rebrov. "Jsem nešťastný z toho, co moji hráči nyní na hřišti předvádějí," nechal se slyšet trenér Anatolij Demjaněnko, jehož hráči prohráli na hřištích soupeřů v Lize mistrů 13 z posledních 15 utkání.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Fabia Capella v prvním poločase vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.42. Myslíte si, že Dynamo Kyjev neodjede ze San Bernabeu s prázdnou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.77.

Reklama