Hlavní obsah

Detroit čeká důležitá série proti Kansasu

O všech postupujících je už rozhodnuto v Americké lize zámořské Major League Baseball. Zatím se ale neví, kdo postoupí z nejvýhodnější pozice. Detroit se o to pokusí v posledních třech utkáních základní části, ve kterých narazí na Kansas.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Tygři z Detroitu jsou určitě nejpříjemnějším překvapením letošní sezony. Ještě nedávno nejhorší tým ligy většinu sezony vedl Centrální divizi a zdálo se, že do play off postoupí jako nejlepší z Americké ligy. V posledních týdnech navíc odpadli White Sox z Chicaga; místo nich se ale probudila Minnesota, která nyní s Detroitem svádí boj o vítězství v divizi a možná i v celé lize. Náskok Detroitu je nyní tentam - zatímco Twins včera zvítězili, Tygři prohráli druhý zápas proti Torontu v řadě a oba divizní soupeři tak nyní mají shodnou bilanci 95-64. O něco výhodnější pozici má ale před posledními třemi zápasy základní části Detroit; zatímco Minnesotu čeká Chicago, tým z města automobilů finišuje třemi zápasy proti Kansasu, nejslabšímu mužstvu MLB. Hlavní zodpovědnost dnes bude na bedrech Venezuelana Ledezmy. Pětadvacetiletý nadhazovač letos nastupoval spíš uprostřed zápasů; sám jich zahájil jen šest, nevedl si v nich ovšem špatně. Ten poslední byl právě proti dnešnímu soupeři. Před týdnem vydržel proti Kansasu téměř šest směn, během kterých zavinil jediný oběh Royals.

Pro ty to byla jen jedna z mnoha porážek, které letos utrpěli. Tým bez jediné hvězdy se stále nemůže dostat z fáze budování mužstva a stejně jako v předchozích sezonách podává matné výkony. Občas sice dokáže zaskočit favorita, většinu zápasů ale prohrává a s bilancí 59-100 je na úplném spodku MLB. To ostatně potvrzuje i na konci sezony - z posledních deseti zápasů vyhrál jediný. Krušné časy zažívá i nadhazovač, kterého dnes Kansas posílá na kopec. Runelvys Hernandez měl v letošní sezoně pár světlých okamžiků; během jednoho měsíce udržel silný útok Bostonu, hned dvakrát znemožnil pálkaře Chicaga a na stadionu Toronta odházel devět směn bez obdrženého bodu. Těch slabých zápasů měl ale víc, proto má na svém kontě neradostnou bilanci 6-10 a průměr přes 6 bodů. Jeho poslední utkání určitě patří mezi ty, na něž by nejraději zapomněl; proti Detroitu nevydržel ani dvě směny, během kterých pustil na mety devět pálkařů dnešního soupeře, který Kansas porazil 11-4.

Vzhledem k formě Kansasu není překvapením, že bookmakeři považují za jasného favorita Detroit, na který si můžete vsadit s kursem 1.43. Věříte, že Kansas dnes dokáže konec sezony Detroitu znepříjemnit? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.90.

Reklama