Hlavní obsah

Košice se představí v Nitře

Už dnes pokračuje kvůli reprezentační přestávce slovenská Corgoň liga. Na programu jsou dvě utkání 14. kola, zbývající se hrají zítra. V Nitře se o důležité body poperou Košice.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Slovenská nejvyšší soutěž má od letošního roku nový systém. Ten je jistě velmi atraktivní, ale dost nevypočítavý. Nejlepších osm celků podzimní části si to na jaře rozdá o titul, zbylé čtyři budou hrát s nejlepšími čtyřmi ze druhé ligy o udržení, respektive postup. Nitra je momentálně na sedmé příčce tabulky a stále nemá jistotu jarní účasti mezi elitou. Trenér Ivan Galád může dnes konečně počítat s Hrnčářem i Ďatkem, otazník startu ale visí nad Kováčem, který má zdravotní problémy. Nitranští ve třetím kole uspěli právě v Košicích, když si odvezli všechny body za výhru 1:0. "V Košicích jsme v první řadě nechtěli prohrát, dnes však jdeme za vítězstvím," říká střelec gólu z Košic Pavol Farkaš.

Košice jsou aktuálně na páté příčce, mají ale jen o dva body více než Nitra. Dnes tak vstupují do utkání s cílem bodovat, jelikož boj o postupovou osmičku bude ještě velmi tuhý a každý bod může rozhodnout. V minulém kole jim vyšel domácí zápas se Sencem, ve kterém vyhrály 2:0 a odpoutaly se od něj na rozdíl tří bodů. "Nebyl to určitě pohledný zápas, ale pro nás je důležité, že jsme zvítězili, protože jsme vlastně uhráli šest bodů. Kombinace se nám nedařila, proto jsme spíše nakopávali dlouhé míče. Věřili jsme, že tímto stylem uspějeme. Chlapci přistoupili zodpovědně k defenzívě a dokázali bez větších problémů pokrýt hrotové hráče soupeře. Dali jsme dva góly, takže si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," zhodnotil utkání trenér MFK Jaroslav Galko.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání jasného favorita. Na domácí si vsadíte s kursem rovných 2.00. Věříte, že hráči Košic dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.65.

Reklama