Hlavní obsah

Detroit chce srovnat stav série

Manifestaci síly předvedli Yankees v úvodním utkání play off proti Detroitu. Nejlepší útok rozstřílel Natea Robertsona a ujal se vedení 1:0 na zápasy; oplatí dnes Tygři nejbohatšímu klubu soutěže včerejší porážku?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Tradičně štědrý majitel Yankees George Steinbrenner možná v posledních letech nedostává za své peníze to, co očekává, letos má ovšem tým, který si po letech dělá oprávněný nárok na zisk Světové série. Stejně jako loni, ani letos se tým z New Yorku nemůže příliš spolehnout na přeplácené nadhazovače; svou práci dobře odvádějí jen veterán Mike Mussina a podceňovaný Chien-Ming Wang, který měl včera tu čest zahájit sérii proti Detroitu. Na pálku si ovšem fanoušci Yankees stěžovat nemohou, zvlášť když se ke konci základní části uzdravili Gary Sheffield a Japonec Matsui. Steinbrennerův tým nyní nemá v útoku žádnou výraznou slabinu, o čemž se Detroit včera přesvědčil. Utkání se vydařilo Giambimu a Abreuovi, který odpálil čtyři body, hvězdou večera byl ovšem kapitán Derek Jeter; spojce Yankees se podařil odpal pokaždé, když se postavila na pálku, a doběhla si celkem pro tři body. Na nadhozu se ve druhém utkání postaví Detroitu už zmiňovaný Mussina. Sedmatřicetiletý veterán letos nastoupil proti Tygrům jednou a bylo z toho snad jeho vůbec nejlepší letošní vystoupení; na konci srpna vydržel v Detroitu celých devět směn, během nichž nezavinil jediný bod soupeře.

Ani Detroit si letos v útoku nevede vůbec špatně. Nemá sice tolik hvězd jako Yankees, vyrovnaná pálka ale v sezoně dokázala potrápit hodně soupeřů. "Nemáme takovou palebnou sílu," povzdechl si po včerejším utkání trenér Detroitu Leyland. "Musíme se prostě soustředit na to, co můžeme dokázat, dostat míček do hry a doufat v dobrý výsledek," dodal. Jeho Tygři si ostatně včera nevedli špatně; na mety se dostalo čtrnáct hostujících hráčů, dokázali z toho ovšem vytěžit jen čtyři body. Hlavní zbraní Detroitu je ale nadhoz. Leyland letos koučoval zvláštní mix zkušených a mladých nadhazovačů, kteří dali dohromady možná vůbec nejvyrovnanější rotaci v lize. Její důležitou součástí je i Justin Verlander, který má dnes za úkol zastavit pálku Yankees. Teprve třiadvacetiletý hráč s minimem zkušeností si letos vedl jako mazák. Nastoupil ke třiceti utkáním, z nichž si odnesl bilanci 17-9 a průměr 3.63 bodu na zápas. Na Yankees ovšem nemá nejlepší vzpomínky; nastoupil proti nim jedinkrát a na kopci vydržel jen pět směn, během nichž povolil soupeři šest oběhů.

Stejně jako včera, i dnes je podle bookmakerů jasným favoritem domácí tým, na Yankees si proto můžete vsadit s nízkým kursem 1.45. Myslíte si, že Detroit dnes zvítězí a srovná stav série na 1:1? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.80.

Reklama