Hlavní obsah

Obhájce Stanleyova poháru začíná doma s Buffalem

, 4. října 2006

Příznivci NHL tentokrát nemuseli čekat na začátek nové sezóny více než rok. Herní schéma zůstalo zachováno a plán zápasů hned první den nabídne zajímavá utkání. V Torontu se diváci těší na ostře sledovaný duel s Ottawou a Dallas jede na led Colorada s touhou po odvetě za minulé play off. Buffalo začíná tam, kde minulou sezónu ukončilo.

Foto: Carolina Hurricanes

Josef Vašíček již dres Caroliny neobléká.

Článek

Carolina měla na odpočinek nejméně času. Již první den vykročí za obhajobou Stanley Cupu, což je v novém tisíciletí zatím pro všechny týmy nesplnitelný úkol. Z útoku odešli zkušení Weight a Recchi, kteří ovšem v kádru nefigurovali ani na začátku minulého ročníku. Další veterán Stillman a český obránce František Kaberle se podrobili operaci ramene. Významná změna se odehrála též na brankářském postu, kde se vyměnila dvě "G". Místo Gerbera přišel Grahame. Přestože trenér Laviolette zatím brankáře pro dnešní zápas neoznámil, všeobecně se očekává, že nastoupí držitel ceny pro nejlepšího hráče posledního play off Cam Ward.

Buffalo se poprvé v éře po Haškovi podívalo v minulé sezóně do play off a hned došlo až do finále východní konference, které pro něj skončilo na stejném ledě, kde dnes sezónu začíná. Přesunů v mužstvu mnoho nebylo a tým tedy má o motivaci postaráno. Jeho obranu navíc přišel z Edmontonu vyztužit Jaroslav Špaček, kterého dnešní soupeř připravil o prsten pro vítěze Stanley Cupu dokonce v úplně poslední chvíli. Brankář Biron byl v prípravě lepší než Miller, čili i u hostů má trenér na tomto postu, o čem přemýšlet.

Bookmakeři bwin na úvod sezóny dávají větší šance domácímu obhájci celkového prvenství. Na Carolinu vypsali kurs 2,1. Buffalo ovšem na ledě dnešního soupeře nebývá bez šancí. V minulých sedmi sezónách se pouze jednou stalo, že by hosté nevyhráli žádné ze dvou utkání, která během dlouhodobé části sezóny v Raleigh běžně odehrají. Na dnešní případnou výhru Buffala si lze vsadit v kursu 2,55.

Reklama