Hlavní obsah

Boston cestuje na Floridu

, 6. října 2006

Zámořská NHL má dnes na pořadu pět zápasů. V jednom z nich se potkají týmy, které se v minulé sezóně nedostaly do lepší poloviny tabulky východní konference a tudíž pro ně zůstala uzavřena brána vedoucí do bojů o Stanley Cup. Florida v tomto utkání přivítá Boston.

Článek

Domácí fanoušci si budou muset zvyknout na velkou změnu, která se udála v brance jejich týmu. Luongova éra skončila a přišel velezkušený Belfour, vedle kterého se pokusí vyrůst v žádoucí jistotu Auld. O čtrnáct roků mladší gólman dostane první šanci již dnes. V obraně před ním bude chybět Van Ryn. Do útoku přišel Peltonen a loňské zkušené jádro doplnil kontroverzní Bertuzzi. Z trenérského postu již nebude hráče letos komandovat Keenan, na jehož místo se posunul Jacques Martin.

Boston přijede s novým kapitánem, kterým se stal slovenský obří obránce Chára. I díky jeho příchodu se značně napnul rozpočet klubu. Obrana však zaznamenala více zajímavých změn, když např. z Phoenixu dorazil Paul Mara. Útok přišel oživit mladík Kessel, kterého jsme mohli v Čechách vidět vloni při mistroství světa hokejistů do osmnácti let. Krýt záda bude spoluhráčům v úvodním zápase sezóny brankář Thomas. V obraně není jistý start obránce Jurčiny.

Bookmakeři bwin v prvním zápase sezóny mírně favorizují domácí tým. Na Floridu vypsali kurs 2,25. Boston začíná sezónu pětidílným cestováním a nejprve zamíří na led, kde se mu zadařilo v první polovině října minulou i předminulou sezónu. Dnes si na jeho případnou výhru v normální hrací době lze vsadit v kursu 2,5.

Reklama