Hlavní obsah

Slováci chtějí potvrdit vítězství z Walesu

Eurotip.cz

Zajímavým způsobem se začíná vyvíjet skupina D kvalifikace na mistrovství Evropy. Slováci podali skvělý výkon ve Walesu a připsali si do tabulky důležité tři body; další mohou získat dnes na domácí půdě v utkání s Německem, které zatím pokaždé zvítězilo.

Článek

Slovensko odstartovalo kvalifikaci úspěšně - vysokým domácím vítězstvím s Kyprem. Poté ale nestačilo v derby na český výběr; trenér Dušan Galis proto udělal před dalším utkáním několik výrazných změn v sestavě. Ty mu přinesly úspěch na britských ostrovech, kde jeho svěřenci uštědřili debakl 5:1 Walesu. Proti Němcům chtějí naši východní sousedi navázat na tento úspěch. "Snad divákům ukážeme naši pravou tvář a po zápase budeme spokojeni a šťastnější než po zápase s Čechy," věří nejlepší střelec předloňského ročníku bundesligy Marek Mintál. Přesně před rokem Slováci porazili Němce v přípravě 2:0 a za stejný výsledek by se dnes určitě nezlobili. "Jednou jsme je už porazili. Musíme se o to pokusit i podruhé," doufá v další úspěch kapitán Karhan. Pro Galise to může být vůbec poslední utkání na lavičce slovenské reprezentace, jelikož se rozhodl angažovat do politiky. Do dnešního utkání pošle stejnou sestavu jako s Walesem, jedinou možnou změnou bude návrat obránce Martina Škrtela, který si v minulém utkání odpykal trest za karty.

Také Němci vstoupili do kvalifikace o mistrovství Evropy v roce 2008 úspěšně. Nejdříve na domácím hřišti porazili Irsko a poté si zastříleli v San Marinu, kde zvítězili vysoko 13:0. V sobotu sehráli na domácí půdě přátelské utkání s Gruzií, ve kterém díky brankám Schweinsteigera a Ballacka vyhráli 2:0. Na Slovensko ale Němci přijeli s mírným respektem, který v nich budí loňský zápas. "Už minulý rok jsme tady prohráli, takže další varování typu nečekaného vysokého vítězství Slováků ve Walesu ani nepotřebujeme. Ale je třeba uznat, že tam předvedli velice dobrý výkon, jelikož takto vysoko Wales doma neprohrál od roku 1908. Každé mužstvo má však slabiny a to platí i o Slovácích. Se silnými soupeři mají problémy vyhrávat, stačí se podívat na poslední zápasy s Českem nebo minulý rok se Španělskem. V Bratislavě chceme jednoznačně vyhrát, protože hrajeme proti bezprostřednímu konkurentovi na postup ze skupiny ," řekl o dnešním utkání kapitán německého výběru Michael Ballack.

Na Německo dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs1.80. Věříte, že hráči Slovenska dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.82. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama