Hlavní obsah

Jihlava otevírá stadion

Slavnostní den čeká fotbalovou veřejnost v Jihlavě. Klub z Vysočiny se v dnešním utkání proti Čáslavi představí na nově zrekonstruovaném stadionu, jehož dominantou se stane především jedna z tribun za brankou. Její součástí jsou nový bufet, sociální zařízení a vnitřní parkoviště.

Foto: fcvysocina

Zbrusu nová tribuna na jihlavském stadionu.

Článek

Mužstvo z Vysočiny vyhlásilo letos útok na návrat do Gambrinus ligy a začátek sezony to opravdu naznačoval. Po třech kolech měla Jihlava plný bodový zisk, když dokázala zvítězit s Ústím, Hlučínem a HFK Olomoucí. Ale poté klopýtla v Jakubčovicích a od té doby se její kouzlo pomalu, ale jistě vytrácelo. Vypadla z poháru ČMFS a v ligové soutěži nestačila na Žižkov ani Vítkovice. Poté nedokázala zvítězit doma s Bystrcí. Probudila se až v Třinci, kde zvítězila 3:0. Na toto vítězství se jí povedlo navázat nejdříve doma s Bohemians a poté v Blšanech. Rázem je tak hlavní město Vysočiny v boji o postup, když aktuálně ztrácí na dva body na druhou Viktorii Žižkov. "Blšanech jsme dosáhli důležitého a cenného výsledku, Navíc nás musí těšit, že jsme v posledních třech duelech získali šest plusových bodů do tabulky pravdy. Ty však nyní musíme bezpodmínečně potvrdit doma proti Čáslavi," neskrývá aktuální spokojenost trenér Milan Bokša. "Zápas bude mít vzhledem k otevření stadiónu slavnostní ráz. Diváci samozřejmě nebudou zvědaví jen na novou tribunu, ale i naši hru. Stejně jako my budou očekávat vítězství, kterým bychom se vrátili do boje o postupové příčky. Nováčka soutěže v žádném případě nesmíme podcenit a podlehnout jakémukoliv sebeuspokojení. Dosavadní výsledky Čáslavi jasně naznačují, že se jedná o kvalitní a nebezpečný tým. Cestou k výhře bude zlepšený výkon oproti Blšanům a mnohem větší razance a důslednost v zakončování," osvětil kouč základ úspěchu v dnešním utkání.

Zenit Čáslav je velice zajímavé mužstvo druhé ligy. V loňském roce vyhrálo ČFL a poprvé v historii postoupilo do II. ligy V létě vedení zcela přebudovalo kádr, když zde bylo na zkoušce okolo třiceti nových fotbalistů. Hodně hráčů je zde nyní na hostování a opravdu těch kmenových tu moc není. Čáslav se momentálně nachází na šesté příčce tabulky, když získala celkem 16 bodů, což je o 3 body méně než Jihlava. Nemuselo to tak být, kdyby Čáslav v minulém kole neklopýtla na domácím hřišti s Opavou. Za pozornost ale určitě stojí výhry s Jakubčovicemi, na Bohemians a v Olomouci. Navíc je třeba zdůraznit pohárové zdolání pražské Slavie. Trenérem mužstva je dlouhodobý útočník Liberce Luboš Zákostelský.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Jihlava favoritem utkání s kursem 1.60. Jestli si ale myslíte, že má Čáslav šanci na nerozhodný výsledek, tak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 3.25. Pro ty největší odvážlivce je tu i možnost sázky na vítězství Východočechů s kursem rovných 5.00.

Reklama