Hlavní obsah

Do Sparty míří další zahraniční posila

PRAHA

Vedení fotbalové Sparty informovalo, že se již takřka dohodlo na přestupu čtyřiadvacetiletého srbského obránce Mirka Poledici. Levonohý bek dosud působil v polské Poznani, ale ta na něho neuplatnila opci a hráč se vrátil do Vojvodiny Novi Sad, která se domluvila na přestupu s Pražany.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Informaci potvrdila ČTK mluvčí klubu Lenka Raková. Podle ní jsou už dohodnuty podmínky, za nichž se přestup uskuteční, a v pátek by měl být dvouletý kontakt definitivně uzavřen. Už v pondělí by se tak Poledica mohl objevit na prvním tréninku Sparty před nacházející sezónou.

Jde již o druhou posilu ze Srbska a Černé Hory, bývalé Jugoslávie, která do Sparty přichází. V pondělí podepsal s letenským mistrem tříletou smlouvu černohorský útočník Igor Gluščevič.

Již předtím Sparta oznámila příchod Radoslava Kováče, Jiřího Rosického, Patrika Ježka, Jiřího Němce a Pavla Krmaše, očekává se také přestup stopera Petra Johany z Liberce výměnou za Michala Pospíšila.

Páník: Poledica je bezproblémový hráč

Poledica patřil k nejlépe hodnoceným hráčům polské ligy, ale po sezóně chtěl najít lepší tým. "Je to otázka financí, klub by si ho rád ponechal," přiznal v rozhovoru pro ČTK Bohumil Páník, který srbského beka během jara v Poznani vedl a nemohl si ho vynachválit.

"Je to agresivní, výbušný ofenzivní levý obránce s velmi tvrdým centrem a na svou postavu pohyblivý. Navíc žije naprosto klidným, spořádaným rodinným životem, neměl jsem s ním problémy," pochválil bývalého svěřence český kouč.

Ve hře o srbského obránce byla i Slavia

Podle internetových informací byla jedním z velkých zájemců o Poledicu i Slavia Praha, mluvilo se také o Šachťoru Doněck a Spartaku Moskva. Fotbalista již nějaký čas figuruje na seznamu širšího kádru reprezentace své země, několikrát se už objevil také v nominaci, avšak do utkání národního týmu ještě nezasáhl.

Po Vladimíru Labantovi, Rastislavu Michalíkovi, Martinu Petrášovi a Gluščevičovi je Poledica už pátým zahraničním hráčem na soupisce letenského klubu.

Tři cizinci po sezóně Spartu opustili: Chorvat Danijel Cesarec a Kamerunec Patrice Abanda odešli na hostování do Marily Příbram, Slovák Peter Babnič přestoupil do Olomouce. Do soutěžních zápasů v České republice mohou nastoupit vždy maximálně čtyři fotbalisté, kteří nemají český pas.

Reklama

Související témata: