Hlavní obsah

USK přivítá hosty z Kunína

Výhru i prohru už po dvou kolech nejvyšší basketbalové ligy zakusili dva soupeři, kteří se dnes utkají v Praze. Domácí USK bude chtít napravit poslední prohru s Libercem v utkání s Kunínem.

Článek

Hráči domácího USK vstoupili do sezony skvěle. Tým, který před sezonou opustili bratři Tóthové, Mikeš, Pastyřík, Krátký a Přibyl - si Brna odvezl cenné vítězství nad týmem A Plus 78-69. Tento výsledek ale nedokázalna Folimance potvrdit; hosté z Liberce po první prohrané čtvrtině zabrali a nakonec zvítězili 82-70. "Pro vývoj utkání byla rozhodující druhá čtvrtina, kdy domácí vedli a neproměnili poměrně hodně dobrých střeleckých pozic. Ve třetí čtvrtině jsme byli schopni trochu vystupňovat obranu," řekl po utkání liberecký trenér Jan Slowiak. Domácího kouče Tremla mohl ovšem potěšit výkon nové posily, pivota Andeliji; rodák z Bosny a Hercegoviny nastřílel 25 bodů a doskočil pět míčů.

Také Mlékárna Kunín má po dvou zápasech vyrovnanou bilanci. Na rozdíl od USK ale své první utkání domácí prohráli - nad jejich síly byl Děčín, který doma vyhrál 90-79, přestože se Kunín držel až do poslední čtvrtiny. Náladu si ale svěřenci trenéra Hummela spravili hned v dalším souboji. V něm přivítali trápící se A Plus z Brna, nad kterým zvítězili 85-73. Stejně jako USK, i Kunín dnes nebude moci nastoupit kompletní. Kvůli výronu kotníku se na Folimance nepředstaví Miloš Valčák a Braňo Laco a otazníky visí i nad Perinčičem a Štecem, které trápí viróza.

Favoritem dnešního utkání je podle bookmakerů hostující Kunín; na úřadujícího vicemistra vypsali kurs 1.45 a handicap 4.5 bodu. Myslíte si, že druhý domácí zápas po sobě USK nevyhraje? Potom si vsaďte na pražský tým, kurs na něj je 2.55.

Reklama