Hlavní obsah

Chelsea chce porazit Barcelonu i kvůli Čechovi

Asi každý fanoušek fotbalu ví, co se přihodilo brankáři českého národního mužstva. Kvůli těžkému zranění hlavy bude chybět ve šlágru dnešní nabídky Ligy mistrů, ve kterém Chelsea hostí na Stamford Bridge Barcelonu.

Článek

Chelsea vstoupila do letošní sezony s obvyklými cíli - obhájit titul v Premier League a konečně uspět v Lize mistrů. První se jí zatím daří naplňovat, společně s Manchesterem je vedoucím celkem elitní anglické soutěže. Za druhým ji ale ještě čeká velice dlouhá cesta. Její úvod zvládla na jedničku; nejdříve si doma poradila s Brémami a poté díky hattricku Drogby zvítězila na hřišti Levski Sofie. Dnes ji ovšem čeká soupeř jiného kalibru, který navíc může za její loňské vyřazení. "Dnešní utkání bude jiné než to z minulého roku. Nyní hrajeme s Barcelonou ve skupině, loni to bylo ve vyřazovacích bojích. To určitě dává příležitost lepšímu fotbalu z obou stran," řekl lodivod Chelsea Jose Mourinho. Problém má Mourinho s postem brankáře. Petr Čech i Carlo Cudicini jsou mimo hru a do branky se tak postaví ke své velké premiéře Henrique Hilario. Na lavičce mu bude krýt záda belgický mladík Yves Makabu Ma Kalambay. "Hilario není dítě, je to zkušený 30letý brankář. Chytá pravidelně za rezervu a je zcela připraven podat výborný výkon," věří náhradnímu brankáři Mourinho, který kromě brankářů problémy se sestavou nemá.

Také momentálně vedoucí celek elitní španělské soutěže má letos znovu ty nejvyšší cíle. Po těžkém víkendovém utkání se Sevillou ho dnes čeká další složitý zápas na britských ostrovech. Možná ještě větší výzva je pro něj na pořadu následující víkend, kdy sehraje zápas s Realem Madrid, nyní se ale Rijkaardovi svěřenci soustředí na dnešní zápas. V něm si chtějí z Londýna odvézt tři body, v čemž jim určitě nepomůže Samuel Eto'o, který bude do jara laborovat se zraněným kolenem. Stejně jako proti Seville ho nahradí v útoku na Stamford Bridge navrátilec Javier Saviola. "Chelsea je horkým kandidátem na celkové vítězství, navíc hrajeme na jejím hřišti. Bude to pro nás jistě velmi těžký zápas," neočekává nic jednoduchého letní posila Katalánců Gianluca Zambrotta.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Chelsea si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.40. Kurs na remízu je 3.20 a na vítězství Barcelony 2.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.