Hlavní obsah

Rangers si chtějí spravit chuť

Špatný herní projev sužuje poslední dobou slavné Glasgow Rangers. Mužstvo s Liborem Sionkem v sestavě se dnes představí v utkání poháru UEFA na hřišti italského Livorna a doufá, že právě tam si alespoň trochu vylepší momentální reputaci.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Livorno prošlo do skupin poháru UEFA bez problémů přes rakouský Pasching, když dokázalo zvítězit v obou zápasech. Momentálně je ve slušné formě i v italské Sérii A; letos prohrálo pouze v prvním kole s římským AS a nyní se nachází na sedmé příčce tabulky. Jeho síla je v defenzivě, branek inkasuje velmi málo. Stejně tak ale málo branek střílí; s tím by měl mužstvu pomoci skvělý Cristiano Lucarelli, který se před dvěma lety stal nejlepším kanonýrem Serie A a dnes se po zranění vrací do sestavy. Společně s ním nastoupí na hrotu Lotyš Danilevicius, který letos nastřílel v italské lize už čtyři branky. Právě on asi zná z italského celku skotský fotbal nejlépe, jelikož dříve působil v Dunfermline. "Počítám, že pro postup do další fáze bude stačit pět bodů. Z tohoto důvodu je pro nás dnešní utkání velice důležité a chceme ho vyhrát," okomentoval dnešní ambice domácích trenér Daniele Arrigoni.

Glasgow Rangers je pravidelný účastník evropských pohárů, už dlouho si ale nepřipsal žádný velký úspěch. Francouzský trenér ve službách skotského celku Paul Le Guen nemá v poslední době moc důvodů k radosti. Jeho celek už delší dobu nehraje to, co od něj fanoušci očekávají. Vše vyvrcholilo o víkendu v domácím zápase s Caledonian, ve kterém dokonce prohrál 0:1. Za poslední čtyři utkání má tak bilanci jednoho vítězství a tří porážek, což je pro Rangers ve Skotsku málo vídaný jev. Právě trenéra začínají novináři nejvíce kritizovat a podle britských deníků si už Le Guen na lavičce moc dlouhou dobu nenebude, jelikož ani u fanoušků není oblíben. "Kritika není problém, problém je najít řešení," řekl Le Guen. "Hráči mají vůli a chtějí začít vyhrávat, ale chybí nám fanoušci. Myslím si, že bychom s nimi byli silnější," kritizuje špatný přístup příznivců klubu kouč. Do dnešního utkání nastoupí bez dvou zraněných záložníků, kterými jsou Chris Burke a Jeremy Clement, na soupisce pro evropské poháry navíc není ani stoper Sasa Papac.

Díky výhodě domácího prostředí je pasováno do role favorita Livorno, na které si můžete vsadit s kursem 1.80. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs rovných 4.00.

Reklama