Hlavní obsah

Liberec obhajuje první místo na jihu

, 20. října 2006

Česká hokejová extraliga si opět v tomto týdnu dopřála jednu předehrávku, která změnila čelo tabulky. Šestnácté kolo bude však započato až dnes porcí šesti zápasů. Ve dvou z nich se střetnou mezi sebou celky, které se nachází na klíčových prvních šesti příčkách. Litvínov hostí Spartu a České Budějovice přivítají Liberec.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Jihočeši, kteří jsou letos maskováni jménem sponzora, zatím doma utrpěli jedinou velmi těsnou prohru. Venku se jim naopak dařit přestalo, což dokumentovali v neděli, kdy jim velmi nesedla především druhá třetina. Brankář Turek se v ní dokonce nechal vystřídat, ale dnes by nastoupit měl. Mnohem více otazníků je kolem českobudějovické obrany, která se objeví před ním. Mladý Vágner měl otřes mozku a zkušení Posmyk s Tomanem byli nemocní. Mimo je Mucha a ze střídavého startu si Mladá Boleslav stáhla Výborného. Útok však naštěstí v minulých zápasech nezahálel a trenéři se tedy budou muset spolehnout hlavně na něj.

Hostující trenéři budou mít se sestavou větší starosti. Liberec v úterý vyhrál v souboji o sever Čech, když si brankář Hnilička vychytal první letošní čisté konto. Jenže reprezentační gólman by dnes měl v sestavě chybět a nebude to absence jediná. Dlouhodobě jsou mimo útočníci Tomajko s Vaicem, čerstvě se na marodku přesunuli obránci Moravec s Holubem a nejistý je start Žabky a Jiruše. Všichni si jistě přejí, aby se alespoň zvládly vyřídit formality a mohl nastoupit bývalý kapitán Novák, který se vrátil z Ruska a včera podepsal v Liberci novou smlouvu.

Bookmakeři bwin favorizují vůči prvnímu celku tabulky domácí tým. Na České Budějovice vypsali kurs 2,1. Hosté se dostali na čele tabulky do mírného trháku díky tomu, že vyhráli zmiňovanou předehrávku nedělního kola. Soupeři mají co vracet za jarní vyřazení z play off. Kdyby nebylo minulé sezóny, dalo by se napsat, že se Liberci na jihu daří přímo výborně. Dnes si na něj v souboji celků, kterým se daří především před vlastními fanoušky, lze vsadit v kursu 2,75.

Reklama