Hlavní obsah

BBK chce konečně zvítězit

Jediný tým zatím stále čeká na vítězství v letošní sezoně Mattoniho NBL. Je jím brněnské mužstvo BBK, které se dnes pokusí připsat si premiérovou výhru proti Pardubicím.

Foto: www.arenaliberec.cz

Basketbal (ilustrační foto)

Článek

Brněnský basketbalový klub, nové jméno v nejvyšší soutěži, v letošním roce zatím platí daň za nezkušenost. Tým s věkovým průměrem 22 let dosud odehrál tři zápasy a ani jednou nemohl být s výsledkem spokojen. Na úvod zamířili hráči trenéra Havlíka, kteří měli za sebou nepříliš vydařenou přípravu, do Liberce, kde domácí Kondoři zvítězili rozdílem třídy 92:64. Jak se nyní ukazuje, Liberec dal dohromady silný tým, BBK ale nestačil ani ve druhém kole v domácí premiéře na Sadskou. Po prohře, kterou v závěru zavinila nervozita Brňanů, vedení klubu vyměnilo trenéra - Havlíka nahradil Josef Jelínek. Ani jemu se premiéra nezdařila, čemuž se ale nelze vůbec divit; první zápas pod jeho vedením totiž BBK odehrál na palubovce úřadujícího mistra z Nymburka, který zvítězil vysoko 108-66. Do dnešního zápasu půjdou domácí s uzdraveným Radkem Hilšerem a k týmu se přidal také šestnáctiletý David Jelínek.

Pardubice vstoupily do letošní sezony o poznání lépe. Hráči trenéra Stanislava Petra také první tři zápasy odehrály v nové ČEZ Areně; v ní sice nejprve prohráli s NH Ostrava, když nezvládli prodloužení, poté ale porazili silný Prostějov 90-79 a v posledním kole rozdrtili Ústí nad Labem. Pardubičtí vedli nad Severočechy už v poločase 63-29, ani v dalších dvou čtvrtinách ale nepolevili a uštědřili hostům debakl 117-60. "Nečekal jsem, že to bude tak lehké, protože po výsledcích Ústí, které předvedlo v prvních dvou kolech měl být ten zápas daleko těžší. Nevím čím se to stalo, proč Ústí hrálo tak chladně," řekl po utkání spokojený kouč Petr. "Přehrávali jsme je v obraně i v agresivitě. V obraně jsme si vytvářeli tlak na hráče, který nebylo Ústí sto ustát. Dělali chyby a my jsme těžili z rychlých protiútoků. Dávali jsme lehké koše," dodal.

Dnes mají jeho hráči proti utrápenému BBK šanci získat třetí výhru v řadě. Přestože se dnes poprvé představí na cizí palubovce, jsou podle bookmakerů společnosti bwin jasnými favority s kursem 1.25. Myslíte si, že brněnský klub dnešní utkání zvládne a připíše si premiérovou výhru? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 3.50.

Reklama