Hlavní obsah

Sparta prožívá cestovní říjen

, 24. října 2006

Kompletní osmnácté kolo má dnes na programu česká hokejová extraliga. Ve dvou zápasech budou spolu hrát týmy z různých pater tabulky. Slavia hostí České Budějovice a do Vsetína míří Liberec. Andrašovský se v Pardubicích chystá na zápas proti Plzni, za níž hrál šest minulých sezón. Sparta chce po dvou těsných prohrách venku zabodovat.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Kladna Martin Procházka.

Článek

Kladno prochází sezónou zatím ve vlnách. V září špatně začalo, ale přišlo zlepšení. V první polovině října se z něj zase stalo typicky domácí mužstvo. Dokázalo před vlastními fandy různorodými výsledky vyhrát, aby vzápětí venku body odevzdalo. Tento trend se ale v neděli narušil, když doma nestačilo na soupeře, který měl být unaven z televizní dohrávky. Najednou vše vypadá jako krize, protože Kladno vyhrálo pouze jediný z posledních pěti duelů. V prvním útoku by se měl po zranění objevit Horna a ve druhém, v případě že nenastane administrativní problém, navrátilec z USA Tatíček.

Sparta se jako správný obhájce již dokázala během nové sezóny prodrat až na první místo, ale těžký říjnový program a nesmírně vyrovnaná soutěž jí nedovolily zde setrvat delší dobu. V říjnu sehraje venku téměř dvojnásobek zápasu než doma. Nejnáročnějším obdobím prochází právě nyní, protože hraje vesměs na kluzištích soupeřů, kteří berou zápasy s ní více než prestižně. V nedělním pražském derby byl střídán brankář Salfický a trenéři by mohli dát jeho náhradníku Přikrylovi dnes šanci od začátku. V sestavě bude chybět kvůli rameni Podlešák.

Bookmakeři bwin favorizují ve středočeském derby hostující tým. Na domácí vypsali kurs 2,85, přestože v září v Praze Kladno dokázalo přesvědčivě zvítězit. Hosté to na ledě dnešního soupeře nemívají lehké, ale přesto zde dokáží alespoň jednou za sezónu bodovat. Dnes si lze na úspěch Sparty vsadit v kursu 2,07.

Reklama