Hlavní obsah

San Siro uvidí prestižní derby

Jedno z největších derby na světě se dnes odehraje v Miláně. Stadion Giuseppe Meazzy je domovem jak AC, tak Interu. Pod hlavičkou domácího celku dnes nastoupí Rossoneri, kteří odstartovali kvůli korupční aféře do ročníku s osmibodovým mankem.

Článek

Svěřenci Carla Ancelottiho mají momentálně na svém kontě po odečtení manka, s kterým startovali do nové sezony, sedm bodů. To není vůbec špatné, ale prozatím to letos není to AC, které známě z let minulých. Sice ho opět zdobí skvělá defenzíva, ale hra dopředu se dá vyjádřit slovy - bída a utrpení. Pouhých sedm vstřelených branek během osmi utkání je pro takový velkoklub opravdu málo. Asi je to způsobeno špatnými letními transfery, jelikož AC nedokázalo sehnat náhradu za Andreje Shevchenka a na jeho hře se to značně projevilo. Ve vloženém středečním kole si AC poradilo s Chievem na jeho hřišti, když se o jedinou branku utkání postaral český reprezentant Marek Jankulovski. "Byli jsme schopni zapomenout na porážku s Palermem velice dobrým výkonem v Chievu," ohlédl se k posledním dvěma utkáním svých hráčů Ancelotti. Ten dnes s velkou pravděpodobností postaví na hrot k Inzaghimu letní posilu Oliveiru, který nahradí nevýrazného Gilardina.

Korupční aféra vynesla Interu Milán ligový titul v loňském ročníku italské Série A. V létě mužstvo trenéra Roberta Manciniho značně posílilo své řady. Hlavními nákupy byli Olivier Dacourt z AS Řím, mistr světa Fabio Grosso z Palerma, Patrick Vieira a Zlatan Ibrahimovič z Juventusu. Na hostování přišel ještě Hernán Crespo z Chelsea, což je jistě rovněž skvělý fotbalista. Mancini byl s posilami podle svých slov spokojen a chce titul v letošní sezoně obhájit. Jeho slova se mu prozatím daří plnit, jelikož Inter je momentálně na samém čele Série A. Výborně mu vyšlo poslední ligové utkání doma s Livornem, ve kterém zvítězil 4:1 a jasně potvrdil svou pozici v tabulce. "Úspěchy AC za posledních dvacet let zastiňují současnou slávu Interu, i proto chceme letos titul obhájit. Jsme oproti AC v dobré pozici a i dnešní ztráta by pro nás neznamenala nic výrazného. Oni si nemohou dovolit ztrácet," řekl kouč Interu.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita. Bookmakeři to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Na vítězství AC Milán se dá vsadit s kursem 2.50. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 2.85 a na výhru Interu 2.90.

Reklama