Hlavní obsah

Middlesbrough chce potvrdit svou rostoucí formu

Čtrnáctý a patnáctý tým anglické Premier League se střetnou v dnešní dohrávce desátého kola. S dvoubodovým náskokem vstoupí do zápasu hosté z Middlesbrough, kteří určitě nebudou chtít dopustit, aby se před ně domácí Manchester City dostal.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

V letní přestávce prošlo mužstvo trenéra Stuarta Pearce velkými změnami. Hodně hráčů odešlo, dost kvalitních jich ale také přišlo. Odborníci očekávali, že hráči jako Dickov, Hamann, Isaksson, Corradi nebo Trabelsi mají dostatečný potenciál na to, aby uspěli. Ale skutek utek - City jsou momentálně jen tři body od sestupového pásma. Hlavní příčinou je prachmizerná produktivita; žádný jiný tým Premier League nevstřelil méně než šest branek. V posledních dvou kolech se do sítě netrefili Pearcovi svěřenci ani jednou, i když nehráli proti zrovna elitním soupeřům. Nejdříve si připsali bod za domácí bezbrankovou remízu s nováčkem ze Sheffieldu a minulý týden utrpěli debakl 0:4 ve Wiganu. "Pro mě je to snadné, ale jen díky mé osobnosti," reagoval na otázku tlaku na svou osobu kouč Pearce. "Moje práce je přivézt do mužstva hráče a poté s nimi pracovat. Postupem času se určitě zvedneme," věří v lepší budoucnost lodivod City. Tomu se dnes po osmizápasovém trestu vrací do sestavy Ben Thatcher, který byl v srpnu potrestán za brutální faul na Pedra Mendese z Portsmouthu. Po zranění jsou navíc úplně fit Sylvain Distin, Darius Vassell, Nedum Onuoha, Hatem Trabelsi a DaMarcus Beasley.

Boro stejně jako jeho dnešní soupeř své fanoušky v letošní sezoně mockrát nepotěšilo. Svěřenci Garetha Southgatea jsou sice jediným týmem, který zatím našel recept na Chelsea, jinak ale nepředvádí zrovna úchvatné výkony. To je zjevné i při pohledu na tabulku, v níž se Middlesbrough nachází na čtrnácté příčce. Tam se ale probojovalo až v posledních kolech, když zvítězilo proti Evertonu a naposled i proti Newcastlu. "Cítíme, že několik posledních týdnů jde naše forma nahoru. Myslím si, že jsme to cítili i předtím, ale až nyní přišla vítězství," řekl ještě v loňské sezoně aktivní hráč a nyní kouč Boro Southgate. Ten bude dnes bohužel postrádat elitního útočníka Marka Viduku, který si zlomil prst a bude mimo hru dalších šest týdnů. Do tréninkového procesu se konečně vrátila uzdravená dvojice Chris Riggott - Malcolm Christie, není ale jasné, jestli už někdo z nich do dnešního duelu zasáhne.

Utkání nemá jednoznačného favorita. Na domácí si vsadíte s kursem 2.10; na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.15 a na výhru Middlesbrough 3.25.

Reklama