Hlavní obsah

Historie se opakuje, Boleslav opět hraje v baráži s Ústím

PRAHA

Stejně jako před rokem má obsazení baráže o účast v hokejové O2 extralize stejnou podobu, utkají se Mladá Boleslav a Ústí nad Labem. Jen si oba celky prohodily role. Zatímco před rokem Severočeši nejvyšší soutěž neudrželi, letos musí účast mezi elitou hájit Mladá Boleslav.

Článek

Nováček extraligy z Mladé Boleslavi se v závěru sezóny srdnatě bil a mnoho nechybělo, aby dohnal hrozivou ztrátu a baráži se vyhnul. Až poslední kola skupiny o udržení definitivně rozhodla o tom, že Středočechy baráž nemine. Z posledních sedmi zápasů Bruslařský klub jen jedinkrát nebodoval, naposledy doma před týdnem rozstřílel Kladno 5:0.

Boleslavi budou v baráži chybět pouze dlouhodobě zranění Rozsíval, Drábek a Jindra. Spoléhat bude nejen trenér Šindel na veterána Krále, který s 37 body vyhrál klubovou soutěž produktivity, ale také na posily z Liberce Klimentu, Zíba a Moravce. „Je pravda, že Ústí vyhrává celou sezónu, jsou na to zvyklí. Ale my máme velké sebevědomí, i když do zápasů půjdeme s pokorou, protože je to výborný tým,“ citují klubové stránky útočníka Nouzu.

Ústí nad Labem se před sezónou netajilo přáním rychle se do nejvyšší soutěže vrátit a ambice potvrdilo vítězstvím v základní části První ligy (počtvrté v pěti letech). Na to svěřenci trenéra Hořavy navázali v play-off, v němž postupně vyřadili Benátky nad Jizerou, Hradec Králové a ve finále Kometu Brno. Na marodce není žádný hokejista.

Očekává se vyrovnaná série, v níž by mohla rozhodnout výhoda domácího ledu. „Já v tom nevidím žádnou nevýhodu ani výhodu. Já si myslím, že baráž bude těžká a jestli se začíná tam nebo tam, to je úplně jedno,“ nemá na klubových stránkách strach z nevýhody případného sedmého zápasu v Boleslavi kouč Hořava.

Před rokem Mladá Boleslav vyhrála baráž 4:1 na zápasy. Favoritem je i letos, na její výhru v prvním utkání série si můžete vsadit v kursu 1,6. Na vítězství Ústé nad Labem vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,94. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,3.

Reklama