Hlavní obsah

Který z francouzských mušketýrů postoupí v Miami?

PRAHA

Bratrovražedným bojem bude utkání čtvrtého kola turnaje v Miami. Střetnou se francouzští daviscupoví reprezentanti Jo-Wilfried Tsonga a Gilles Simon, které mohli čeští fanoušci vidět začátkem března během zápasu proti českým tenistům v Ostravě.

Článek

Třiadvacetiletý rodák z Le Mans Tsonga je současnou světovou jedenáctkou a v letošní sezóně je ve skvělé formě. Z 26 singlů dokázal urostlý tenista vyhrát 22. Jen na posledním turnaji v Indian Wells nedokázal Tsonga postoupit do čtvrtfinále, ve třetím kole prohrál s Rusem Andrejevem.

Sezónu syn učitelského páru zahájil nejlépe v kariéře bilancí 19-3, dokázal zvítězit na dvou turnajích a v obou finále porazil krajana. V Johannesburgu Chardyho a v Marseille Llodru. Nováček roku 2007 v seriálu ATP dále postoupil do čtvrtfinále v Brisbane (kde vyhrál čtyřhru), v Sydney, na Australian Open v Melbourne a v Rotterdamu. V Ostravě dokázal během Davis Cupu vyhrát obě své dvouhry, když porazil Štěpánka a Hernycha.

Tip pro sázkaře:
Simon sice dokázal ve druhém kole vyřadit někdejší světovou jedničku Hewitta, rozjetý Tsonga ale bude nad jeho síly.

Čtyřiadvacetiletý Simon má letos také aktivní bilanci (12-8), největším úspěchem rodáka z Nice je čtvrtfinálová účast na Australian Open. Tam Simon vypadl se světovou jedničkou Nadalem. Na dalších dvou turnajích se Simon dostal do semifinále. V Marseille jej vyřadil krajan Llodra, v Dubaji pak Srb Djokovič. Na rozdíl od Tsongy Simon oba své zápasy na Davis Cupu prohrál, nestačil na Berdycha ani na Štěpánka. Na posledním turnaji v Indian Wells skončila Francouzova cesta ve třetím kole na raketě Chorvata Ljubičiče.

Oba tenisté se na velkých turnajích utkali zatím jednou, radoval se Simon. V Římě loni na antuce zvítězil po dramatickém finiši 6:2, 4:6 a 7:6(6).

Podle bookmakerů Tipsportu je favoritem Tsonga, na nějž si můžete vsadit v kursu 1,4. Pokud věříte Simonovi, je k dispozici kurs 2,52.

Reklama