Hlavní obsah

Potvrdí Severní Irové výhru nad Polskem?

PRAHA

Do Belfastu budou ve středu směřovat oči fanoušků české reprezentace. Domácí výběr se totiž v kvalifikaci mistrovství světa 2010 utká se sobotním soupeřem českých fotbalistů Slovinskem. Ti potřebují k uchování postupových nadějí bodovat, ostrovní celek by rád potvrdil překvapivou první pozici v tabulce třetí kvalifikační skupiny.

Článek

Severní Irové mají ovšem odehráno o dva zápasy více než druzí Slováci, před kterými mají jednobodový náskok. Slovensko ale hraje ve středu v Praze, kde jej nečeká nic jednoduchého. Domácí budou postrádat útočníka Patersona, kterého trápí natažený stehenní sval, a se zraněným kotníkem laborujícího dalšího forvarda Laffertyho.

V Belfastu na podzim Češi zahájili kvalifikaci bezbrankovou remízou, ale nyní již domácí nemohou ztrácet body. Čekají je totiž samí těžcí soupeři (představí se v Polsku a České republice, doma hostí Slovensko). Ve středu uspěli, i po katastrofální chybě gólmana Boruce porazili Polsko 3:2.

Tip pro sázkaře:
Slovinci si nemohou dovolit prohrát. Severním Irům pomohl ve středu nekvalitní trávník, proti svěřencům trenéra Keka na vítězství nedosáhnou. S remízou budou na konec spokojeny oba celky.

„Výsledek proti Polsku bude k ničemu, když jej nepotvrdíme se Slovinci,“ říká obránce Jonny Evans. „Je to pro nás klíčový zápas a není nic většího, než se kvalifikovat na mistrovství světa,“ dodal fotbalista Manchesteru United.

Podzimní vzájemný zápas vyhráli Slovinci 2:0, góly v posledních sedmi minutách vstřelili Novakovič a Ljubinkanič. Zápas ve Windsor Parku bude rozhodovat Izraelec Yefet.

Na vítězství domácích fotbalistů si můžete vsadit v kursu 2,2, na úspěch Slovinska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama