Hlavní obsah

Peking si užívá špičkový snooker, uspěje Murphy nebo Robertson?

PRAHA

Prvotřídní podívanou slibuje utkání druhého kola snookerového China Open. Světová trojka Shaun Murphy se ve čtvrtek utká s desítkou Neilem Robertsonem. Umění tohoto Australana mohli čeští diváci obdivovat během podzimní Bitvy králů, v Praze Robertson zahrál nejvyšší možný náběh 147. Proti bývalému mistru světa ale bude mít těžkou pozici.

Článek

Šestadvacetiletý rodák z Harlow Murphy neměl v prvním kole problémy s domácím Cao Xinlongem, který na turnaji dostal divokou kartu. Mistr světa z roku 2005 zvítězil 5:1. Zanícený křesťan Murphy ve volném čase hraje na klavír a je vynikajícím golfistou.

Rodák z Melbourne Robertson v kariéře dokázal vyhrát tři bodované turnaje. V roce 2006 Grand Prix, o rok později Welsh Open a loni Bahrajn Championship. Australan, který jako jeden z mála hraje nalevo, se během sezóny připravuje v Cambridge. Robertson je fanouškem rugby, kriketu a australského fotbalu.

V Pekingu měl Robertson v prvním kole na mále, prohrával s Graemem Greenem 3:4, ale dvěma vítěznými framy dokázal zápas otočit. Rozhodující frame vyhrál jasně 79:4.

Pokud chcete vsadit na Murphyho, je kd ispozici kurs 1,67. Na vítězství Robertsona vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,95.

Reklama