Hlavní obsah

Kdo uspěje v česko-slovenském souboji v Aténách?

PRAHA

Souboj českého reprezentanta Iva Mináře proti Slovákovi Dominiku Hrbatému nabízí druhé kolo turnaje v Aténách. Oba tenisté bez potíží v řecké metropoli zvládli své první zápasy, vyhráli 2:0 na sety. Na řeckém challengeru si hráči rozdělí 85 000 eur.

Článek

Ivo Minář na konci března vyhrál challenger v italské Barlettě a rád by na úspěch navázal. V Itálii Minář ve finále zdolal Španěla Venturu 6:4 a 6:3. Do semifinále se probojoval v marocké Marakéši, kde prohrál s Alžířanem Ouahabem. Na úvodním grandslamu sezóny čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy prohrál v prvním kole se Švýcarem Wawrinkou.

Český tenista je v žebříčku ATP na 94. místě, na úvod v Aténách porazil Španěla Lopeze 6:1 a 6:2.

Tip pro sázkaře:
Český tenista je aktuálně v lepší formě a bude chtít navázat na triumf na challengeru Barlettě. Přes Hrbatého postoupí.

Třicetiletý Hrbatý je v žebříčku 171. a letos se nejdále dostal do finále na challengeru v Bělehradu. Tam prohrál se Srbem Troickým. Do čtvrtfinále prošel v Duisburgu, kde nestačil na Itala Galvaniho. V prvním kole v Aténách Slovák porazil Rumuna Curata 7:6 a 6:3.

Oba tenisté se na vrcholových turnajích zatím nesetkali, na turnaji v Prostějově dvakrát zvítězil Hrbatý. V roce 2004 6:2 a 7:5, o dva roky později 7:6(5) a 7:5.

Na vítězství Iva Mináře si můžete vsadit v kursu 1,6, na výhru Hrbatého vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,06.

Reklama