Hlavní obsah

Přetaví Arsenal remízu z Villarrealu v postup do semifinále LM?

PRAHA

Nadějnou pozici mají před středeční odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů fotbalisté Arsenalu. Londýnský celek před týdnem uhrál ve Španělsku remízu 1:1 a pokud doma nezaváhá, bude mezi nejlepšími čtyřmi týmy soutěže.

Článek

Arsenal na svém stadiónu Emirátů v Lize mistrů ještě neprohrál, ale v odvetě bude muset stavět nově defenzívu. Zranění jsou brankář Almunia, stoper Gallas a levý obránce Clichy. Během víkendového utkání proti Wiganu se zranil Djourou. Villarreal nemůže počítat se svým kapitánem Marcosem Sennou, do konce sezóny je zraněný reprezentační záložník Cazorla.

Španělský mistr Evropy z loňského léta v prvním zápase vstřelil parádní gól, po přestávce byl ale Arsenal lepším celkem. A dočkal se vyrovnání, v 66. minutě se prosadil uzdravený kanonýr Adebayor. „Vytvořili jsme si dobrou pozici, ale nesmíme polevit v koncentraci,“ říká trenér Arséne Wenger. Toho může těšit série v Premier League, v níž Arsenal neprohrál posledních 18 zápasů.

Oba celky se utkaly v semifinále Champions League 2006, hvězda Španělů Riquelme neproměnila v poslední minutě odvety penaltu, která by duel poslala do prodloužení. Arsenal tak slavil postup do finále proti Barceloně. První zápas v Londýně tehdy Villarreal prohrál 0:1, což je jediná porážka španělského celku v pohárových duelech v Anglii.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru Villarrealu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama