Hlavní obsah

Pomstí Šafářová v Barceloně Vaidišovou?

PRAHA

Šanci pomstít Nicole Vaidišovou má ve čtvrtfinále turnaje v Barceloně Lucie Šafářová. Česká tenistka se utká s Italkou Francescou Schiavoneovou, která postoupila po výhře nad Vaidišovou.

Článek

Dvaadvacetiletá Šafářová ve druhém kole zdolala sedmou nasazenou Italku Erraniovou dvakrát 6:3, předtím si poradila v divokém utkání s Bulharkou Pironkovovou. První set česká reprezentantka vyhrála 6:1, druhý ztratila 3:6 a ve třetím dala soupeřce kanára (6:0).

Brněnská rodačka Šafářová letos došla třikrát do čtvrtfinále - v Brisbane, Memphisu a Monterrey. Během Fed Cupu zdolala Španělku Suárezovou, na úvodním grandslamu sezóny v Melbourne vypadla ve 3. kole s Francouzskou Bartoliovou.

Schiavoneová si hladce poradila s Vaidišovou, kterou zdolala 6:2 a 6:3. Předtím udolala Španělku Dominguezovou 7:6(4) a 6:4. Milánská rodačka si postupem přes Vaidišovou zlepšila svoji letošní bilanci, do turnaje v Barceloně totiž Schiavoneová nedokázala postoupit dál než do druhého kola.

Obě tenistky se v kariéře utkaly dvakrát, každá zvítězila jednou. Loni v Říme to byla domácí Italka (6:4 a 7:5), o rok dříve na Australian Open uspěla Šafářová (6:3 a 6:3).

Vítězka se utká s lepší z dvojice Jakimová (Bělorusko) - Vinciová (Itálie).

Na Schiavoneovou si můžete vsadit v kursu 1,72. Na českou tenistku vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,89.

Reklama