Hlavní obsah

Inter Milán může potvrdit titul, potřebuje bodovat proti Juventusu

PRAHA

Jedno z posledních nebezpečí na cestě za obhajobou titulu čeká vedoucí Inter Milán v duelu na hřišti druhého Juventusu. Turínský celek na lídra ztrácí deset bodů a pokud sobotní šlágr milánští fotbalisté vyhrají, budou blízko jistotě konečného prvenství. V dresu Juventusu nastupují čeští fotbalisté Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera.

Článek

Juventus v posledním kole překvapivě prohrál v Janově 2:3, když dvakrát dokázal na gól soupeře odpovědět, na trefu Palladiniho z 88. minuty už se mu to nepodařilo. Předtím „Juve“ jen remizoval s Chievem 3:3. Naposledy černobílí vyhráli 20. března v Římě nad AS (4:1).

Inter letos prohrál jediný zápas, 18. ledna nestačil v Bergamu 1:3. Od té doby devětkrát vyhrál a jen třikrát remizoval. Naposledy ovšem minulý týden s Palermem 2:2 přesto, že už vedl o dvě branky. Inter poslal do vedení Balotelli, z penalty zvýšil Ibrahimovič, který má na čele tabulky střelců už 20 přesných zásahů. Hosté ale během tří minut vyrovnali.

Inter i Juventus jsou nejlépe střílejícími celky Serie A. Milánští nastříleli 57 gólů, Juventus o jeden méně. Svěřenci trenéra Mourinha se navíc mohou pyšnit nejlepší ligovou obranou (23 inkasovaných branek). Jen dva nejlepší celky Serie A mají jistotu postupu do Ligy mistrů, třetí celek už čeká předkolo prestižní soutěže.

Ve vzájemných zápasech je úspěšnější Juventus, který vyhrál 74x oproti 42 úspěchům Interu. Podzimní zápas v Miláně rozhodl gól Muntariho, před rokem skončil v Turíně duel 1:1. Juventus bude nejspíše postrádat Salihamidžiče, vrátit po zranění nohy by se mohl Sissoko. V disciplinárním trestu jsou Camoranesi a Marchisio. Inter je bez útočníka Adriana, který je stále v Brazílii, zranění jsou Jimenez, Obinna a Maicon.

Na vítězství Juventusu si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Interu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,81. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,7.

Reklama