Hlavní obsah

Odvrátí St. Louis hrozbu bleskového vyřazení?

PRAHA

Poslední šanci zachránit se v letošním play-off NHL mají hokejisté St. Louis. Ti prohrávají v sérii prvního kola s Vancouverem už 0:3 na zápasy a pokud v úterý nezaberou, sezóna jim skončí. Byli by tak prvním vyřazeným z letošního play-off zámořské soutěže.

Článek

Kosatky nepotřebovaly ani jednou vstřelit více jak tři góly, spoléhat se mohou na výborné výkony brankáře Luonga. První zápas vyhrál Vancouver 2:1, gól a asistenci si připsal Daniel Sedin. Luonga překonal jen Boyes v přesilové hře. Ve druhém duel tým Blues neskóroval, o výhře 3:0 rozhodly zásahy veterána Sundina a Burrowse. Do prázdné branky pečetil skóre Henrik Sedin. Tři přesilovkové trefy znamenaly vítězství Vancouveru ve třetím zápase, rozhodující trefu zařídil ve 42. minutě Bernier.

Kapitán St. Louis Tkachuk burcuje k větší aktivitě a důrazu. „Chybí nám chuť nahazovat puky na branku a bojovat o dorážky,“ mrzí zkušeného útočníka. Jen dvakrát v historii NHL se podařilo zvrátit nepříznivý stav 0:3 na zápasy. V roce 1942 Torontu a 33 let později New Yorku Islanders.

Domácí budou postrádat několik zraněných opor. Dlouhodobě jsou mimo veterán Paul Kariya a opory defenzívy Brewer (po operaci zad) a Erik Johnson (koleno). Naskočit by mohl Hinote. Vancouver postrádá švédského útočníka Sundina, jehož trápí zraněné tříslo. O jeho startu se rozhodne až před zápasem. Do konce sezóny se nedá počítat s Pyattem, který dostal od týmu volno po smrti své snoubenky při automobilové nehodě.

Pokud St. Louis uspěje, série se přesouvá zpět do Vancouveru k pátečnímu pátému utkání. Pokud ne, bude reprezentaci k dispozici dvaadvacetiletý obránce Roman Polák.

Na vítězství St. Louis si můžete vsadit v kursu 2,4, na výhru Vancouveru vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama