Hlavní obsah

Vytvoří Sparta v Příbrami tlak na vedoucí Slavii?

PRAHA

Další šanci k vylepšení své druhé příčky mají fotbalisté pražské Sparty. Ti se v sobotním 25. kole Gambrinus ligy představí v Příbrami a mohou navíc znepříjemnit pozici pražskému rivalovi Slavii. Obhájce titulu naposledy překvapivě prohrál v Kladně a v pondělí jej navíc čeká ambiciózní Mladá Boleslav. V případě sparťanského vítězství a porážky Slavie budou mít sešívaní na čele již jen pětibodový náskok.

Článek

Sparta ale jasně deklarovala, že se soustředí na udržení druhé příčky. Určitě by se ovšem nebránila nabídnuté šanci a dalšímu zaváhání tradičního soupeře. Letenští neprohráli jedenáct soutěžních zápasů v řadě a ve středečním pohárovém utkání v Plzni prokázali, že v závěru sezóny má jejich forma vzestupnou tendenci.

Příbram stále bojuje o udržení, před dvojicí Žižkov a Zlín mají jen šesti, respektive osmibodový náskok. Navíc Středočeši na jaře vyhráli jedinkrát, takže se jejich odstup od sestupových vod řádně zmenšil. Z posledních čtyř duelů vydolovali svěřenci trenéra Moralese jediný bod proti Mladé Boleslavi.

Domácí nemůžou počítat se zraněnými De Oliveirou a Klesou, stejně je na tom sparťan Wilfried. Uzdravuje se záložník Hušek. Podzimní zápas vyhrála Sparta 3:0, góly vstřelili Kisel, Kladrubský a Vacek. Poslední zápas v Příbrami domácí v sezóně 2006/07 prohráli 0:2.

Na vítězství Příbrami si můžete vsadit v kursu 3,85, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,87. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Reklama