Hlavní obsah

Předvede kanonýr Arsenalu Aršavin další střelecký koncert?

PRAHA

Týden po svém galapředstavení má další možnost vylepšit svojí střeleckou bilanci fotbalista Arsenalu Andrej Aršavin. Rus před týdnem v Liverpoolu vstřelil čtyři góly, Kanonýři přesto jen remizovali 4:4. Londýnský celek tak zůstal čtvrtý a na třetí Chelsea ztrácí devět bodů. V neděli se svěřenci trenéra Wengera utkají s Middlesbrough, bojujícím o udržení.

Článek

Do branky domácích by se mohl vrátit Almunia, který společně s Djourouem od čtvrtka trénuje v plné zátěži. Nastoupit by po menším zranění stehenního svalu mohl Adebayor, naopak mimo je další ofenzivní hráč van Persie. „Soupeř má kvalitní tým, proti kterému je vždy těžké hrát,“ je opatrný Wenger.

Arsenal v posledních dvou ligových zápasech pokaždé vstřelil čtyři góly. Už má ale jen pět zápasů na to, aby předstihl třetí Chelsea a zajistil si tak přímý postup do Ligy mistrů. Na londýnského rivala ztrácejí Kanonýři devět bodů.

Middlesbrough může počítat s O’Neilem, kterému vypršel disciplinárním trest. Po dvou měsících by mohl nastoupit Digard, Riggotta doléčuje zraněný kotník a určitě nenastoupí s problémy s kolenem Pogatetz.

„Arsenal nebude chtít riskovat před středečním semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United. Ale ať už nasadí kohokoliv, čeká nás těžký úkol,“ uvědomuje si hostující kouč Southgate.

Arsenal doma s Middlesbrough prohrál jediné ze 13 utkání v Premier League (0:3 v dubnu 2001). Před rokem se oba soupeři rozešli po remíze 1:1 (86. Touré – 25. Aliadiere). Stejným výsledkem skončil i podzimní zápas (29. Aliadiere - 17. Adebayor).

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Middlesbrough vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,67. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Reklama