Hlavní obsah

Přiblíží se titulu Hamburk nebo Hertha Berlín?

Šlágrem 30. kola bundesligy je nedělní duel mezi Hamburkem a Herthou Berlín. Síly změří i dva čeští reprezentanti. Domácí kapitán David Jarolím se pokusí překonat brankáře Jaroslava Drobného. Vítěz duelu se přiblíží špici tabulky, která je letos mimořádně vyrovnaná. Vede Wolfsburg s pětibodovým náskokem před Bayernem.

Článek

V utkání obou celků kralují domácí, kteří neprohráli v posledních 15 zápasech. Hamburk z posledních sedmi domácích zápasů proti Herthě jedinkrát remizoval. Oba týmy dokážou udržet těsné vedení, v lize už třináctkrát zvítězily jednogólovým rozdílem.

Před rokem Hamburk doma zvítězil 2:1. Na gól Guerrera ze 4. minuty Hertha odpověděla Ebertem v 59. minutě, vítězný gól zaznamenal deset minut před koncem Reinhardt. „Musíme hrát trpělivě. Hertha hraje systém, v němž je hluboko zatažená a čeká na brejky,“ popsal strategii soupeře domácí kouč Jol. Ten nemůže počítat se zraněným Brazilcem Alexem Silvou, nejspíše nenastoupí ani Jansen. Mimo je i chorvatský kanonýr Petrič.

Hosté bojují o nasazení Eberta, dvaadvacetiletý záložník má potíže s nohou a o jeho startu se rozhodne až před zápasem. Po disciplinárním trestu za žluté karty se vrací Dardai. „Když vyhrajeme v Hamburku, je všechno možné,“ nevzdává se myšlenek na titul manažer Herthy Dieter Hoeness.

Na vítězství Hamburku si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Herty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,81. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama